Telmessos Antik Tiyatrosu’nda “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” Senfonik Destanı Sahnelendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü için düzenlenen etkinlikte, Telmessos Antik Tiyatrosu’nda “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” adlı senfonik destan sahnelendi. Yaklaşık 3 bin kişi tarafından izlenen etkinlikte, Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurma süreci ve kararlılığı anlatıldı. Etkinlik büyük ilgi gördü ve vatandaşlar Türk bayraklarıyla coşku yaşadı.

Telmessos Antik Tiyatrosu’nda “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” Senfonik Destanı Sahnelendi

AA 20231026 32526689 32526682 FETHIYEDE ANTIK TIYATRODA SAHNELENEN SENFONIK DESTANI 3 BIN KISI IZLEDI

Telmessos Antik Tiyatrosu’nda “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” Senfonik Destanı Sahnelendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında, Telmessos Antik Tiyatrosu’nda “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” adlı senfonik destan yaklaşık 3 bin kişi tarafından izlendi. FTSO Başkanı Osman Çıralı, eserin Kurtuluş Savaşı’ndan itibaren Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurma kararlılığı ve sürecinin dramatik bir şekilde anlatıldığını belirtti.

Çıralı, restorasyon çalışmalarının ardından geçen yıl tekrar ziyarete açılan Telmessos Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşen etkinlikle Cumhuriyet’in 100. yılını anlamlı bir şekilde kutladıklarını ifade etti. Senfonik destanın büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Çıralı, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitleri ve gazileri sonsuz şükranla anıyoruz,” dedi.

Orkestrayı Şef Prof. Dr. Burak Tüzün’ün yönettiği etkinlikte, özgün bestelerin yanı sıra “Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir’in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem Şikayet” gibi bilinen eserler de seslendirildi. Etkinliğe katılan vatandaşların Türk bayraklarıyla coşku yaşadığı gözlendi.

Özgün müzikler ve eser hakkında

Şef Musa Göçmen’in bestelediği, metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen’in kaleme aldığı eser, Şef Prof. Dr. Burak Tüzün yönetiminde sahnelendi. Eserde, cumhuriyet fikrinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zihninde 1919’dan çok önce oluştuğu ve 1923’ten sonsuza kadar uzanacağı anlatılıyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ