Uzmanlar uyardı: Kalp krizine nasıl müdahale edileceği bilinmiyor

Yeni veriler, evde kalp krizi geçiren çoğu insanın ilk yardımdan mahrum kaldığını gösteriyor.

Uzmanlar uyardı: Kalp krizine nasıl müdahale edileceği bilinmiyor

uzmanlar uyardi kalp krizine nasil mudahale edilecegi bilinmiyor FkLrGLyY

Kalp krizinde müdahale son derece önemli olsa da pek çok kişi hastanede olmadıkları müddetçe yardım alma konusunda oldukça şanssız. İngiltere’deki Warwick Üniversitesi Klinik Araştırmalar Birimi tarafından yapılan araştırmada hastane dışı kalp krizleri üzerinde yapılan analizde, ilk yardım konusunda insanların donanımsız olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar, daha fazla insanın hayat kurtaran teknikleri öğrenmesi ve kalbi yeniden çalıştırabilen defibrilatörler konusunda daha fazla farkındalık sağlanması çağrısında bulundu.

Ani kalp durması, düzensiz kalp ritmi nedeniyle tüm kalp aktivitesinin anında kaybedilmesi şeklinde yaşanır. Solunum durur ve kişi bilinçsiz hale gelir. Kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) veya defibrilatör kullanımı gibi acil müdahaleler ile insanlar hayatta kalabilir.

İngiltere’nin tüm ambulans hizmetlerinden elde edilen rakamlara dayanan 2022 yılına ait yeni veriler, ambulans hizmetlerinin İngiltere’de hastane dışında kalp krizi geçiren 34.407 hastaya resüsitasyon yaptığını ortaya çıkardı. Kalp krizlerinin üçte ikisi erkeklerde, yaklaşık yüzde 80’i evde, yüzde 13’ü ise halka açık yerlerde meydana geldi ve hastanın ortalama yaşı 65’ti.

Verilerin alındığı Hastane Dışı Kardiyak Arrest Sonuçları Kaydı, Birleşik Krallık Resüsitasyon Konseyi (RCUK) ve İngiliz Kalp Vakfı (BHF) tarafından finanse edilmektedir.

Warwick Tıp Fakültesi’nde klinik öğretim görevlisi Dr. Christopher Smith, “Kalp durması en ciddi ve zaman açısından kritik tıbbi acil durumdur, ancak hasta sonuçlarını iyileştirmek için yapılabilecek çok şey var” dedi.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ