Alerji Testi ile Alerjik Belirtilerinize Son Verin

Alerji testleri, alerjilerin belirlenmesi için kullanılan bir test türüdür. Bu test sonucunda kişilerin alerjileri saptanmaktadır ve alerji testi deri prick test, kan testi, yama testi ve intedarmel cilt testi olmak üzere dört farklı şekilde uygulanmaktadır.

Alerji Testi ile Alerjik Belirtilerinize Son Verin

Alerjiler, birçok kişinin şikayetçi olduğu bir durumdur. Çünkü alerji türleri oldukça yaygındır ve neredeyse birçok kişinin herhangi bir şeye alerjisi bulunmaktadır. Bu çeşitli alerji türleri ise alerji testi ile kısa süre içerisinde belirlenmektedir. Testler sonucunda kişiler neye karşı alerjilerinin olduğunu öğrenerek daha dikkatli olmaktadır.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Alerji testleri, alerjilerin belirlenmesi için kullanılan bir test türüdür. Bu test sonucunda kişilerin alerjileri saptanmaktadır ve alerji testi deri prick test, kan testi, yama testi ve intedarmel cilt testi olmak üzere dört farklı şekilde uygulanmaktadır. Bu şekilde kişilerin neye karşı alerjisi olduğu belirlenmektedir.

Alerji Teşhisi Nasıl Konur?

Alerjilerin teşhis edilmesi için farklı alerji testleri kullanılmaktadır. Bu test çeşitleri, kişilerin şikayetlerine göre değişiklik göstermektedir. Hangi alerji testi tekniğinin uygulanacağı ise hekimlerin kararıdır ve kişiden kişiye göre değişmektedir.

Alerji İçin Hangi Tahliller Yapılır?

Alerji için genellikle deri testleri yapılmaktadır. Ancak deri testlerine ek olarak kan tahlilleri de yapılabilmektedir. Bu testler ve tahliller, kişilerin alerji çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Yapılan testler ve tahliller sonucunda alerjiler belirlenmektedir.

Nifty Testi Nedir?

Nifty testi, bebeklerin DNA’sının incelenmesini sağlayarak herhangi bir genetik hastalığın olup olmadığını teşhis etmek için kullanılmaktadır. Anne karnındaki bebeklere nifty testi yapılarak herhangi bir hastalıklarının olup olmadığı detaylı şekilde kullanılabilmektedir. Bu test sırasında bebek herhangi bir zarar görmemektedir ve anne sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır.

Nifty Testi Nasıl Yapılır? Ne Zaman Uygulanır?

Nifty testi anne karnındaki bebekler için genellikle gebeliğin 10. haftasında uygulanmaktadır. Gebeliğin 10. Haftasından 24. Haftasına kadar nifty testi uygulanabilmektedir. İncelenmesi için anne adayından kan örneği alınmaktadır ve bu şekilde işlemler gerçekleşmektedir.

Nifty Test Özellikleri Nelerdir?

Bu testin en kullanışlı özelliklerinden biri anne karnındaki bebeklere yapılıyor olmasıdır. Anne karnındaki bebeklere kolay şekilde nifty testi yapılabilmektedir ve bu test ile bebeklerin sağlık durumunu tehlikeye atabilecek durumlar detaylı bir şekilde belirlenebilmektedir.

Renkli Doppler Ultrason Nedir?

Sağlık açısından oldukça faydalı bir teknik olan ve sık sık kullanılan renkli doppler, damar içerisindeki kan akışını renkli olarak göstermektedir. Tıpkı normal ultrasonda olduğu gibi yüksek ses frekansları ile görüntüleme yapan renkli doppler, daha detaylı çekim yapılmasını sağlamaktadır. Beyin ve karaciğer gibi hayati organlar bu yöntem ile renkli olarak görüntülenmektedir.

Renkli Doppler Ultrason Nasıl Çekilir?

Tıpkı ultrason çekimi gibi olan renkli doppler çekimi için ilk olarak kişilere bir sedye üzerine uzanmaktadır. Ardından renkli doppler çekimi yapılacak bölgeye ultrason jeli sürülmektedir. Cihaz başlığı bu bölgelerde gezdirilmektedir ve veriler renkli resim ve grafik olarak ekrana yansıtılmaktadır. Bu şekilde renkli doppler çekimi gerçekleşmektedir.

Renkli Doppler Ultrason Neden Yapılır?

Renkli doppler, genel olarak anne karnındaki bebekler için kullanılsa da sağlık sorunları içinde sık sık kullanılan bir yöntemdir. Özellikle damar ile ilgili hastalıkların için kullanılan bu yöntem ile damar içerisinde daralmaya ya da tıkanmaya neden olan durumlar kolay bir şekilde belirlenmektedir. Ayrıca anne karnındaki bebek ile ilgili sorunlarda bu yöntem ile teşhis edilmektedir.

Renkli Doppler Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?

Gebe anneler için renkli doppler çekimi genellikle hamileliğin 18 – 22 haftaları arasında yapılmaktadır. Bu haftalar arasında yapılan renkli doppler çekimi ile bebek net bir şekilde görüntülenmektedir. Bu sayede olası sorunlar erkenden teşhis edilerek tedavi edilmektedir.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ