Gönül Gözümüz Açık Olsun

Gönül Gözümüz Açık Olsun Memleket Kayseri olunca “gözü açık” derler. Gözümüz açık olsa da, ne gördüğümüz önemli. Yaş İlerledikçe gözde bizimle yaşlanıyor. Mesleki olarak hep milimetrik işlerle uğraştım. Belki de onun etkisiyle ufku görebilirken, yakını gözlüksüz göremez hale geldim. “Çok değerli şâir ve saz sanatkârı Âşık Veysel’e İstanbul’dan bir doktor haber yollar, “Veysel, seni çok […]

Gönül Gözümüz Açık Olsun

aci badem

Gönül Gözümüz Açık Olsun

Memleket Kayseri olunca “gözü açık” derler. Gözümüz açık olsa da, ne gördüğümüz önemli. Yaş İlerledikçe gözde bizimle yaşlanıyor. Mesleki olarak hep milimetrik işlerle uğraştım. Belki de onun etkisiyle ufku görebilirken, yakını gözlüksüz göremez hale geldim.

“Çok değerli şâir ve saz sanatkârı Âşık Veysel’e İstanbul’dan bir doktor haber yollar, “Veysel, seni çok seviyorum. Karar ver, İstanbul’dan araba göndereyim, seni buraya getirtip kendi hastanemde ameliyat ettireyim, gözlerini açtırayım. Tedaviden sonra yine kendi arabamla köyüne göndereyim.” Veysel cevap verir, “Sayın doktorum ilgine çok teşekkür ederim. Ama benim dünyam o kadar güzel ki, müsaade et, ben o güzellikler içinde yaşayayım.” der.

Gözleri görmeden dünyamıza ışık tutan dizelerin, tınıların sahibi Âşık Veysel’ in dünyasına ulaşamadığımdan olsa gerek, ekmeğimi kazandığım gözlerime baktırdım.

Artık gözlük kullanmadan ufku gördüğüm gibi, yakını da gözlük kullanmadan görmeye başladım. Aralıklı iki göz operasyonuyla, akıllı mercek beklediğimin ötesinde çalışır vaziyette. Gözler sıfır numara oldu.

Başarılı geçen bu operasyon, Acıbadem Bodrum TIP Merkezi’ nde yapıldı.

Acıbadem Bodrum Tıp Merkezi Yöneticisi Dr. Özgür Bayındır’a, operasyonu yapan Dr. Aytek Çoşar’ a, operasyon sürecinde tüm işlemlerde bize rehber olan Sıla Hanım’a teşekkür ederim.

Süreç içerisinde, maddi manevi destek olan dostlarımı da teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Gözümüz maddi varlıkları görse de “Gören göz değil, gönüldür.” Diyen Yunus Emre gibi, hepimizin gönül gözlerinin açılması dileğiyle.

Kısadan hisse…

“Bu yolda gözü âmâ olan görür.
Gözü açık olan âmâ kalır.” (Taptuk Emre )

Sağlıkla Kalın…

Vesselam…


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ