Araştırma: Bu meyveyi her gün yiyin, sağlığınızı düzeltin

Yapılan yeni bir araştırma, her gün bir avokado yemenin, uyku ve beslenme kalitesini artırdığını ortaya koydu.

Araştırma: Bu meyveyi her gün yiyin, sağlığınızı düzeltin

Çalışmaya katılan Penn State Üniversitesi’nden araştırmacı Dr. Janhavi J. Damani, Healio’ya yaptığı açıklamada, “Önceki çalışmalardan avokado tüketiminin kardiyovasküler hastalık riskini düşürdüğünü biliyoruz.” dedi.

Damani’ye göre yakın zamanda Chicago’da düzenlenen Nutrition 2024 konferansında sunulan araştırma, avokadonun sağlık yararlarını inceleyen önceki çalışmalara dayanarak, meyvenin vücut ağırlığını olumsuz etkilemeden toplam kolesterolü ve LDL-C’yi azaltarak kardiyovasküler risk faktörlerini iyileştirebileceğini öne sürüyor.

Mevcut çalışma için, araştırmacı ekibi, 6 ay boyunca günde bir avokado tüketmeleri gereken veya tipik beslenme düzenleri dışında ayda ikiden az avokado yemeleri için rastgele seçilen 1.000’den fazla katılımcıyı içeren bir analiz gerçekleştirdi.

Amerikan Kalp Derneği’nin kardiyovasküler sağlık için bir rehber olan Yaşamın Temel 8’ini kullanan ekip, 969 kişiden oluşan bir örneği, kardiyovasküler sağlıkta rol oynayan diyet kalitesi, kan şekeri, kan basıncı, BKİ, kan lipitleri, fiziksel aktivite ve uyku sağlığı açısından değerlendirdi.

Damani, yaşam tarzlarını sürdüren ve avokado tüketiminden kaçınan kişilerde kardiyovasküler sağlık puanlarının azaldığını, ancak avokado takviyesi alan grupta bu eğilimin görülmediğini söyledi.

Günlük olarak avokado tüketen kişilerin de uyku sağlığı, diyet kalitesi ve kolesterol gibi kan lipitleri puanlarında iyileşme görüldü.

Araştırmanın, belirli yiyecekler ile kardiyovasküler sağlık arasındaki ilişki konusunda daha fazla çalışma yapılmasını sağlayabileceği düşünülüyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ