Gümüşlük’te festival rüzgarları esiyor

Gümüşlük’te festival rüzgarları esiyor Fransız piyanist Caroline Sageman, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen, 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir konser verdi… Institut Français Türkiye-İzmir’in etkinlik desteğiyle düzenlenen konser kapsamında, yurdumuzda ilk defa sahne alan Fransız piyanist Caroline Sageman, festivalin tarihi taş ocağında, Polonya asıllı besteci Frederic Chopin’nin eserlerinden […]

Gümüşlük’te festival rüzgarları esiyor

Gümüşlük’te festival rüzgarları esiyor

Fransız piyanist Caroline Sageman, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen, 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir konser verdi…

Institut Français Türkiye-İzmir’in etkinlik desteğiyle düzenlenen konser kapsamında, yurdumuzda ilk defa sahne alan Fransız piyanist Caroline Sageman, festivalin tarihi taş ocağında, Polonya asıllı besteci Frederic Chopin’nin eserlerinden bir seçki sundu. Bodrumlu klasik müzik tutkunlarının ilgiyle izlediği konser büyük beğeni topladı.

Müzik otoritelerince Chopin ve Liszt uzmanı olarak da kabul edilen Caroline Sageman, Japonya, İtalya, İsviçre ve Fransa’daki önemli konser salonlarında, şefler Pierre Dervaux ve Jean-François Paillard ile sahneyi paylaşmış bir sanatçı. Caroline Sageman, konser çalışmalarının yanı sıra, École normale de musique de Paris Alfred Cortot’da Jean-Marc Luisada’nın asistanlığını yapıyor ve Blanc-Mesnil Konservatuvarı’nda ders veriyor. Caroline Sageman son yıllarda Lyrinx etiketiyle Chopin’in Polonezleri, Keman Sanatçısı David Galoustov ile Beethoven’ın Piyano ve Keman Sonatları ve David Galoustov ile Çellist Maja Bogdanovic’le bir Rus Trio albümü kaydetti. Son olarak, keman sanatçısı yeğeni Sarah Jégou-Sageman ile birlikte yine Lyrinx etiketiyle Chopin’in Prelüdleri’ni içeren bir albüm kaydetti.

Chopin Gecesinde bestecinin sevilen eserleri izleyici ile buluştu

Günbatımında tarihi taş ocağında izleyici karşısına çıkan Piyanist Caroline Sageman, programına, Frederic Chopin’in, “5 Mazurka, Op. 7” başlıklı eseriyle başladı. Unutulmaz bir Chopin gecesi sunan Fransız piyanist, programına, “Polonez, No. 1, Op. 26” adlı eserle devam etti. Sanatçı, Polonya asıllı bestecinin sırasıyla şu eserlerine yer verdi: “Scherzo No. 2, Op. 31”, “Scherzo No. 3, Op. 39”, “Mazurka, No. 4, Op. 17”, “Mazurka, No. 1, Op. 6” ve “Andante Spianato ve Büyük Polonez, Op. 22”.

Gecenin sonunda programını tamamlayan Sageman, izleyici tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ara vermeden gerçekleşen konserde Sageman’a bir de teşekkür plaketi verildi. Fransız sanatçı plaketi kendisine takdim eden Gülsin Onay’a teşekkürlerini sundu ve alkışlar eşliğinde bis yapmak için tekrar çıktığı sahnede C. Debussy’nin “Les Jardins Sous La Pluie” adlı eseri seslendirdi. L’Institut Français Türkiye-İzmir’in değerli katkılarıyla gerçekleşen konser, 21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Klasik Müziğin Virtüözleri Bitez’de buluştu

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl 21.’si düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali, klasik müziğin üç büyük ismini, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ağırladı…

Michael Bulychev-Okser, Miriam Davis ve Gülsin Onay’dan harika bir gece

Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, geçtiğimiz akşam sahneyi paylaşan ABD’li piyanist Michael Bulychev-Okser ve İngiliz kemancı Miriam Davis’i konuk etti. Sanatçılar solo performanslarıyla da dikkat çekti. Konserin ilerleyen bölümlerinde ise Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Bodrumlu klasik müzikseverin karşısındaydı. Akıllardan zor çıkacak konserin programında Paganini, Mozart, Shor, Pletnev, Chopin, Brahms gibi bestecilerin eserlerine yer verildi.

Piyano ve kemanın dansı

New York Times’ın “cezbedici ve parlak” olarak nitelendirdiği, piyanist ve besteci Michael Bulychev-Okser’i, Fanfare Magazine’in, “duyarlı, sofistike” gibi sözlerle övdüğü Miriam Davis’le buluşturan konserde ikili, festival izleyicisine harika bir performans sundu. İkilinin yoğun alkış alan performansının ardından, uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan, 5 kıtada 80 ülkeyi kapsayan konserler veren devlet sanatçımız Gülsin Onay sahnede yerini aldı. Tüm dünyada sevilen ve özellikle de Türkiye’de klasik müzik dinleyicisinin hayranlıkla takip ettiği Gülsin Onay, festival izleyicisine L. v. Beethoven’dan bir eser seslendirdi.

Bitez’de notalar geceye karıştı

  1. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede, Piyanist Michael Bulychev-Okser ve Kemancı Miriam Davis ikilisi, programa W.A. Mozart’dan seçtikleri, “Keman Konçertosu No. 5, La Majör, K. 219 – 1. Bölüm” adlı eserle başladı. Ardından sanatçılar, N. Paganini’den, “Caprice No. 17, Op. 1” adlı yapıtı icra etti. Sonrasında Shor – Pletnev’in bir bestesi olan, “Keman Sonatı, Si minör 3. bölüm” çalındı. İkili, bu eserin ardından F. Chopin’in, “Scherzo No. 2, Op. 31” adlı eserini izleyicinin beğenisine sundu. Program Michael Bulychev-Okser’ın solo icrası ile devam etti. Sanatçı, J. Brahms’ın, “Keman Sonatı No. 3, Re minör, Op. 108”adlı yapıtını seslendirdi. Programa ara verilmeden sahneye alkışlarla Türk klasik müzik dinleyicisinin yakından tanıdığı Piyanist Gülsin Onay geldi. Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nin sahnesinde yerini alan Piyanist Onay, Bodrumlu sanatseverlere L. v. Beethoven’ın, “Piyano Sonat No. 14 Do diyez minör, Op. 27, No. 2” başlıklı yapıtını seslendirdi. Gecenin sonunda izleyici için bis yapan Gülsin Onay, F. Chopin’den, “Nocturne Op. 48 No 2” başlıklı yapıtı seslendirdi. Onay izleyicinin alkışları arasında geceyi sonlandırdı.

Çocuk atölyeleri Gümüşlük sahilinde başlıyor

Gülçin Uslu ve Aslı Altan Şekerci yönetiminde, Festival Sanatçıları Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil’in katılımıyla müzik temalı atölye, 27 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin çocuk eğitim programlarını yıllardır yürüten Aslı Altan Şekerci ve Gülçin Uslu, sanatçılar Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil ile birlikte katılımcı çocukların canlı bir performansını dinleyip, bunu renkle eşleştirdikleri, ardından sonucu kişisel duygularını ifade etmenin bir aracı olarak kullandıkları bir atölye sunacaklar. Bu atölye, 5 Ağustos Pazartesi günü festival sanatçıları İlyun Burkev ile Elvin Hoxha ile Peksimet Eğitim ve Kültür Derneği üyesi Peksimetli çocukların katılımıyla tekrar edilecek. Gümüşlük Müzik Festivali’nin çocuklara yönelik gerçekleştireceği atölyeler, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde düzenlenecek.

Çocuk Atölyelerinin programı:
27 Temmuz: Gülçin Uslu ve Aslı Altan Şekerci yönetiminde, Festival Sanatçıları Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil’in katılımıyla müzik temalı atölye.

5 Ağustos: Gülçin Uslu ve Aslı Altan Şekerci yönetiminde, Festival Sanatçıları İlyun Bürkev ve Elvin Hoxha’nın katılımıyla müzik temalı atölye.

25 Ağustos: Gamze Daban yönetiminde, Festival Sanatçısı Miron Rafajlovic’in katılımıyla müzik temalı atölye.

03-10 Eylül: – Caner ve Tamer Karakaş yönetiminde çevre bilinci temalı 3 çocuk atölyesi.

Elvan Erdin resim sergisi, Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde

Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında açılacak olan “Yetecek kadar” başlıklı Elvan Erdin resim sergisi, 11 Ağustos Pazar günü sanatseverlerle buluşacak. Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılacak olan sergide sanatçının son dönem ürettiği eserleri sergilenecek.

Antik Taş Ocağı iki büyük yeteneği konuk edecek

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, tarihi taş ocağında iki büyük yeteneği konuk etmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin yetiştirdiği iki genç müzisyen, Çellist Poyraz Baltacıgil ve Piyanist Cem Esen, 28 Temmuz Pazar akşamı, Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerle buluşacak…

İlk konserini beş yaşında veren ve çok sayıda uluslararası ve yerel festivalde solist olarak yer alan Poyraz Baltacıgil, Antik Taş Ocağı’nda Piyanist ve Besteci Cem Esen ile sahneyi paylaşacak. Piyano çalışmalarına altı yaşında başlayan Esen, 41 opus numarası altında 100’den fazla eser besteledi ve yayınladı. Konser programında Esen’in, Op. 23 Viyolonsel Sonatı’nın yanı sıra Schumann ve Azarashvili gibi bestecilerin eserleri de yer alacak.

Başarılardan başarılara koşuyorlar

Çellist Poyraz Baltacıgil, birçok ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazandı. Türkiye’de ve dünyada önemli konser salonlarında solist olarak sahne aldı. Baltacıgil, Cem Esen ile birlikte Rachmaninov’un “Cello ve Piyano Sonatı” ve Esen’in “Cello ve Piyano Sonatı”nı içeren ilk albümü “Voyages”ı kaydetti. Baltacıgil, solo konserlerinin yanı sıra yeni albüm projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda yardımcı baş çellist olarak görev yapıyor.

Piyanist ve Besteci Cem Esen piyano çalışmalarına altı yaşında başladı ve 41 Opus numarası altında 100’den fazla eser besteledi ve yayınladı. 2012 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Gülsin Onay ile iki piyano konseri vermek üzere davet edildi ve aynı yıl 13. Antalya Piyano Festivali’ne katıldı. 2018 yılında 19. Antalya Piyano Festivali’ne davet edildi ve Gürer Aykal’ın isteği üzerine ilk piyano sonatının prömiyerini yaptı. Esen, 2010-2015 yılları arasında ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında 11 ödül kazandı, 2019-2022 yılları arasında ise 7 albüm ve 3 single yayınladı. Esen, Cosmos Projesi kapsamında Kasım 2023’ten itibaren Cosmos Albümünü her ay farklı bir sanatçıyla single olarak yayınlamaya başladı. Halen Hochschule für Musik, Theatre und Medien – Hannover’da piyano eğitimi alanında yüksek lisans yapıyor ve Roland Krüger ile çalışıyor.

Konser Programı:

Çellist Poyraz Baltacıgil ve Piyanist Cem Esen, festival sahnesine ilk önce F. Schumann’dan seslendirecekleri “Adagio & Allegro Op.70” adlı eserle çıkacaklar. İkili, daha sonra yine aynı bestecinin “Fantezi Eserleri, Op. 73” başlıklı yapıtını izleyicinin beğenisine sunacak. Gecede izleyici ile buluşacak olan diğer iki eser ise V. Azarashvili’nin, “Nostalji” ve Cem Esen’in, “Viyolonsel Sonatı, Op. 23” olacak.

Piyano ustalık sınıfı öğrencilerinin konseri Gümüşlük sahilinde

Gümüşlük Festival Akademisi’nin (GFA) genç piyanistlerini, “Kumda Piyano I” başlığı ile sunacakları konserin heyecanı sardı. 30 Temmuz Salı akşamı festival merkezindeki Earthbag Mini-hall’da, izleyicinin ve aynı zamanda eğitmenlerinin karşısına çıkacak olan piyano ustalık sınıfı öğrencileri, önce sahnede tüm hüner ve bilgilerini sergileyecek, ardından da düzenlenecek törenle sertifikalarını alacaklar.

Sadece festival değil aynı zaman ‘okul’

Piyano I masterclass programı kapsamında Gülsin Onay, Caroline Sageman ve Michael Bulychev-Okser’den 10 gün boyunca ders alma fırsatı bulan genç ve yetenekli öğrencilerin konser repertuvarı, ustalık sınıfı programında,

yoğunlukla olarak icra ettikleri parçalardan oluşacak. Festivalin vazgeçilmez bir parçası olan GFA kapsamındaki masterclass programına 2006’dan beri Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Mısır, Rusya, Hırvatistan, İngiltere, Fransa, Amerika, Almanya, Macaristan, Japonya, Avustralya ve Zimbabve gibi dünyanın dört bir yanından iki binin üstünde katılım gerçekleşti.

Konser geliri öğrenci bursu fonuna

Bu yıl yine yoğunluk nedeni ile 2 sınıfa ayrılan piyano masterclassının ilkine, ülkemizin çeşitli müzik okullarından farklı yaş ve seviyelerden 10 genç yetenek katılıyor. 21 – 30 Temmuz tarihleri arasında sürdürülen masterclass sonrasında gerçekleşecek konserin geliri bir sonraki yılın GFA öğrenci bursu fonuna aktarılacak.

Antik Taş Ocağında Klasikten Empresyonist Müziğe

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, yine büyük bir buluşmaya sahne olacak. Daha önce de birçok kez aynı sahneyi paylaşan Rus çellist Pavel Gomziakov ve Portekizli piyanist Adriano Jordão, 31 Temmuz akşamı Antik Taş Ocağı’nda bir araya gelecek…

Rus çellist Pavel Gomziakov ve Portekizli piyanist Adriano Jordão, Liszt, Schubert, Fauré ve Debussy’nin bestelerinin yer alacağı, klasikten empresyonist döneme uzanan bir konserle, Bodrumlu klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar. 25 asırlık tarihi konser alanında gerçekleşecek Rus ve Portekizli müzisyelerin buluşması, festivalin merakla beklenen konserleri arasında yer alıyor.

Kariyerleri başarılarla dolu

Dokuz yaşında çello yolculuğuna başlayan Pavel Gomziakov, Avrupa, Güney Amerika ve Japonya’da yoğun bir şekilde performans sergiliyor. Hem dünya çapında çok sayıda orkestrada solist olarak hem de aranan bir oda müzisyeni olarak tanınıyor.

Gomziakov’a katılan Adriano Jordão, Fransa’daki Debussy Uluslararası Yarışması’nda birincilik ödülü de dahil olmak üzere Portekiz’de ve uluslararası alanda beğeni topladı. Dünya çapındaki performanslarıyla ünlü ve Macao Uluslararası Müzik Festivali, Casa de Mateus Festivali, Azores Festivali ve Sintra Müzik Festivali gibi prestijli festivallerin sanat yönetmeni olarak görev yapmakta.

Konser Programı:
Rus çellist Pavel Gomziakov ve Portekizli piyanist Adriano Jordão ikilisinin konuk olacağı sahnede ilk olarak F. Liszt’ten, “İkinci Mersiye, S.131” adlı yapıt seslendirilecek. Ardından yine aynı bestecinin, “Nonnenwerth’teki Zelle Die, S.382”; “La Lugubre Gondolu, S.132” ve “-Romance Oubliée, S.134”başlıklı eserlerine yer verilecek. Program F. Schubert’le devam edecek. Bestecinin, “Sonata Arpeggione, D. 821” adlı yapıtının ardından G. Fauré’nin, “Élégie, Op.24” başlıklı eseri izleyici ile buluşacak. Gecede çalınacak son eser C. Debussy’nin, “Viyolonsel ve Piyano için Sonat”ı olacak.

  1. Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Institut d’estudis balearics, Institut Français Türkiye İzmir, Amerikan Hastanesi Bodrum, Macar – Türk Kültür Yılı, Aktur A.Ş, Zuhal Müzik

Hizmet sponsoru: Pür Recording Studio

Biletler: Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

Antik Taş Ocağı’ndaki “Taşta” konserleri ve Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konserler 21.00; Gümüşlük festival merkezindeki “Suda” konserleri 20.30; Gümüşlük festival merkezindeki “Kumda”-Toprak Ev konserleri 20.30’de başlamaktadır.

info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

2024 Gümüşlük Müzik Festivali Konser Programı 10 Temmuz – 09 Eylül 2024

28 Temmuz: Poyraz Baltacıgil – (Türkiye) Viyolonsel & Cem Esen – (Türkiye) Piyano- Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

30 Temmuz: Kumda Piyano I – GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri – Toprak Ev, Gümüşlük Festival Merkezi (20.30)

31 Temmuz: Pavel Gomziakov (Rusya) Viyolonsel & Adriano Jordão- (Portekiz) Piyano – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

05 Ağustos: Olivier Moulin (Fransa) Piyano – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

07 Ağustos: Ilya Itin (Rusya) Piyano – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

10 Ağustos: Lorenzo Di Bella (İtalya) Piyano – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

13 Ağustos: Kumda Piyano II – GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri – Toprak Ev, Gümüşlük Festival Merkezi (20.30)

14 Ağustos: Mats Eilertsen Trio– (Norveç) – Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

15 Ağustos: İlyun Bürkev (Türkiye) Piyano & Elvin Hoxha – (Türkiye) Keman – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

18 Ağustos: Çağıl Kaya Sextet (Türkiye) – Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

25 Ağustos: Miron Rafajlovic (Bosna Hersek/İspanya) – Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

29 Ağustos: Tineke Postma Aria Group (Hollanda) – Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

31 Ağustos: Tineke Postma(Hollanda) Saksafon&Cenk Erdoğan (Türkiye) Gitar-Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

07 Eylül: Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon – Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

09 Eylül: Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay (Türkiye) Keman – Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ