Bilimsel araştırma: Bir yıl uzun yaşamak için bunu yapın

Bilim insanları, yaşam sürenize bir yıl eklemek için her gün ne kadar yürümeniz gerektiğini tam olarak belirledi.

Bilimsel araştırma: Bir yıl uzun yaşamak için bunu yapın

Düzenli egzersizin kalp hastalığı, felç, tip 2 diyabet ve kanser gibi önemli hastalık riskini azalttığı uzun zamandır biliniyor.

Yeni bir araştırmaya göre, günde sadece on dakika yürümek, 60 yaşın üzerindeyseniz yaşam beklentinize bir yıl kadar katkıda bulunabiliyor.

İngiltere’deki çalışma, erkeklerin egzersizden daha fazla yararlandığını da gösterdi. Düzenli yürüyüş, kadınların ömrüne erkeklerdeki 16 aya kıyasla neredeyse 11 ay ekliyor.

Çalışma, yürüyüşün uzunluğu ve yoğunluğunun artırılmasıyla da ekstra yılların kazanılabileceğini gösterdi.

Günde 30 dakika yürümenin kadınlarda 16 ay, erkeklerde ise yaklaşık 2,5 yıl ömür artışı sağladığı ortaya çıktı.

CİNSİYET FARKININ SEBEBİ MERAK KONUSU OLDU

Leicester Üniversitesi’ndeki araştırmada çoğunluğu 60’lı yaşlarda olan 40 binden fazla kadın ve 30 binden fazla erkeğin verileri analiz edildi.

Katılımcıların başlangıçta formda olmaları da gerekmiyordu. Araştırma, faydaların daha önce hareketsiz olan kişilerde de görüldüğünü gösterdi.

Çalışmayı yöneten fizyologlardan Tom Yates, “Cinsiyet farkının nedenini tam olarak bilmiyoruz ve bu alanda daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor.”

“Bu çalışmanın önemli yanı, egzersizin faydaları üzerinde çok daha kesin bir etki elde etmemiz ve bunu daha önce görmemiş olmamız.”

“Çalışma, özellikle şu anda ortalama düzeyde aktif olan kişilerin, egzersiz miktarının artırılmasından fayda gördüğünü gösterdi” dedi.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ