Muğla’da 9. Uluslararası Zurnazen Festivali Coşkusu Başladı

Muğla’da 9. Uluslararası Zurnazen Festivali Coşkusu Başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyada ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Uluslararası Zurnazen Festivali, bu yıl 9. kez gerçekleştiriliyor. Festivalin ilk günü, Bodrum Kalesi’nde Kubat konseri ve zurna üstatlarının performanslarıyla başlarken, ikinci gününde şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman sahne aldı. Menteşe ilçesinde gerçekleşen festivalin ikinci […]

Muğla’da 9. Uluslararası Zurnazen Festivali Coşkusu Başladı

Muğla’da 9. Uluslararası Zurnazen Festivali Coşkusu Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyada ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Uluslararası Zurnazen Festivali, bu yıl 9. kez gerçekleştiriliyor. Festivalin ilk günü, Bodrum Kalesi’nde Kubat konseri ve zurna üstatlarının performanslarıyla başlarken, ikinci gününde şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman sahne aldı.

Menteşe ilçesinde gerçekleşen festivalin ikinci gününe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 27. Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kültür ve sanatın şehri Muğla, bu tür etkinliklerle Dünya Kenti Muğla vizyonuna emin adımlarla yürüyecek” dedi. Başkan Aras, Muğla’nın binlerce yıldır sanat ve kültürle iç içe bir şehir olduğunu belirterek, “110 antik kente sahip Muğlamızdaki antik kentlerin her biri antik tiyatrolara sahip. Buralarda binlerce yıl önce de sanat icra edilmiş, aynı zamanda insanlar bir araya gelerek demokrasiyi geliştirmişler. Geçmişten gelen değerlerini yaşatan çok önemli bir kentte yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Festivalin açılışı, Bodrum’da ünlü sanatçı Kubat’ın konseri ile yapıldı ve Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlik vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Başkan Aras, “Dünya’da ve ülkemizde ilk olan, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiren Zurnazen Festivali, Muğlamıza çok yakışıyor. Davul ve zurna, bizim kültürümüzde düğünlerden halk oyunlarına kadar birçok alanda önemli bir yer tutar. Uluslararası Zurnazen Festivali ile 4 ilçemizde çok değerli sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturacağız,” diye konuştu.

  1. Uluslararası Zurnazen Festivali, 28 Ağustos 2024 tarihinde Milas Atapark’ta ses sanatçısı İsmail Altunsaray’ın performansı ile devam edecek ve 29 Ağustos 2024 günü Fethiye Beşkaza Meydanı’nda oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş’in sahnesiyle sona erecek.

Festivale, Bulgaristan’dan 2, Tayvan’dan 1 olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 11 zurna sanatçısı katılıyor. Sanat yönetmenliğini Eray İnal’ın, sunuculuğunu ise Berkay Tulumbacı’nın üstlendiği festival, vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebiliyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ