Koparmanın cezası çok… Çöplüğe çevirip yok etmenin cezası yok

Muğla’nın Bodrum ilçesinde koruma altına alınan Kum zambağı bölgesi çöplük haline getirildi, zambaklar koparıldı ve kaderine terk edilerek kurudu. Koruma alanı kum zambaklarının mezarlığı haline dönüştü.

Koparmanın cezası çok… Çöplüğe çevirip yok etmenin cezası yok

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi Hüseyin Hoca Burnu’ndaki plajda 15 yıl önce kafesle çevrilerek koruma altına alınan ilçenin tek kum zambağı koruma alanı kaderine terk edildi.

koparmanin cezasi cok copluge cevirip yok etmenin cezasi yok 0 8tSEE3Vy

“KORUMA ALANINDAKİ ZAMBAKLAR KOPARILDI, ALAN ÇÖPLÜK HALİNE GELDİ”

Halk plajındaki koruma altında olan kum zambakları koparıldı, içi çöplük haline getirildi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarının bulunduğu alanın çöplüğe çevrilmesi görenlerin sert tepkisine neden oldu.

koparmanin cezasi cok copluge cevirip yok etmenin cezasi yok 1 rz1bTnU9

4 METREKARELİK ALANI KORUMAK BU KADAR MI ZOR?

Turist kafilesi ile Akyarlara gelen tur rehberi Deniz Çınar “Üç dört yıl önceye kadar buraya getirdiğimiz turistlere kum zambaklarının güzelliklerini gösterebiliyorduk. 4-5 yıldır bakan eden yok, kaderine terk edildi. Koruma alanı çöplük oldu. Üzerinde uyarı tabelasında bile hala ceza 48 bin 625 TL. olarak görülüyor. 4 metrekarelik yeri korumak bakmak temizlemek bu kadar mı zor?” diye konuştu.

koparmanin cezasi cok copluge cevirip yok etmenin cezasi yok 2 BcGRQpeY

Kaynak: Sözcü


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ