SON HABERLER

Muzu bu saatte yemek bağırsakları tahriş ediyor! İşte muz yemenin ülkü saati…

İster müsli üzerinde dilimlenmiş, ister yulaf lapasında pişirilmiş, ister muz ekmeği olarak hazırlanmış olsun, bu sarı meyve sağlıklı kahvaltıların vazgeçilmezi. Fakat, muzun günün her saatinde tüketilmesinin sağlıklı olmadığını biliyor muydunuz?

Muzlar besin pahası açısından son derece zengindir. Ortalama bir muz neredeyse hiç yağ içermezken, az ölçüde protein ve bol ölçüde karbonhidrat sunar.

Ayrıca potasyum ve magnezyum üzere kıymetli minerallerin yanı sıra selüloz, lignin ve pektin üzere lifler ve B6 ile C vitaminleri üzere bedelli vitaminler açısından da hayli zengindir.

Bu özellikleriyle muz eksiksiz bir güç kaynağı olsa da sabah saatlerinde tüketildiğinde olumsuz etkileyebiliyor.

muzu bu saatte yemek bagirsaklari tahris ediyor iste muz yemenin ideal saati 0 iU1RZOiP

Muzu yatmadan evvel yemek daha sağlıklı

Birçok kişi sabahları güne sağlıklı bir başlangıç yapmak için muz yemeyi tercih ediyor lakin muzun yaklaşık yüzde 25’i yüksek dozda doğal fruktoz içeriyor. Aç karnına yenildiğinde bu fruktoz süratle emilir ve insülin düzeylerinin apansız yükselmesine neden olur. Akabinde kan şekeri süratle düşer ve bu durum, güç yerine yorgunluk ve açlık hissi yaratır.

Dahası, muz aç karnına tüketildiğinde bağırsakları tahriş edebilir, sindirim sistemi hassas olan bireyler için sıhhat sıkıntılarını beraberinde getirebilir.

Muz, kahvaltı için her vakit ülkü bir seçim olmasa da, yatmadan evvel kusursuz bir atıştırmalık olabilir. Uyku kalitesini artırıcı tesirleriyle dikkat çeken muz, melatonin üretimini destekleyen triptofan isimli bir amino asit bakımından zengindir.

Melatonin, uykuya dalmayı kolaylaştırır ve derin bir uykunun sürdürülmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yatmadan iki saat evvel tüketilen bir muz, daha huzurlu bir uyku için tesirli bir takviye sağlar.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ