Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK galibiyetiyle ilgili, “Her oynadığımız maç, yeni katılan oyuncular için alışma süreceğini kolaylaştırıyor. İnşallah kazanarak devam edeceğiz. Avrupa’yla birlikte uzun bir yolumuz var. Aradan sonra …

Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK galibiyetiyle ilgili, “Her oynadığımız maç, yeni katılan oyuncular için alışma süreceğini kolaylaştırıyor. İnşallah kazanarak devam edeceğiz. Avrupa’yla birlikte uzun bir yolumuz var. Aradan sonra çok daha iyi bir şekilde döneceğiz.” dedi. Buruk, transfere ilişkin, “Kadromuzu koruduk. Transferler yaptık. Herkes rahat olsun. Kulübümüz gereken çalışmaları yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanından 3 puanla döndü.

Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi (2) kaydetti. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 90 dakikayı değerlendirdi.

Buruk’un açıklamaları şöyle:

“Bugün rakibimiz üçlü savunmayla başladı. Bunu beklemiyorduk. Önce 3-4-1-2 ardından 3-4-3’e döndüler. Orada hemen oyuncularla iletişime geçip nasıl karşılayacaklarını göstermeye çalıştık. Maça iyi başladık. Top bizdeyken doğru yerleştik. Öne oynadık. Top rakipteyken baskımıza devam ettik. Pozisyonlar bulduk. İlk yarım saat rakibimizi çok fazla kalemize getirmedik. İlk yarının sonunda verdiğimiz bir-iki pozisyon oldu.”

“İkinci yarıda yine iyi bir şekilde başladık. Doğru koşular ve doğru paslarla ikinci yarıda sonuca gideceğimizi soyunma odasında konuşmuştuk. İkiyi ve üçü bulduk. Dördüncü golümüz sayılmadı. O da döndü. Maçın geneline baktığımızda Galatasaray takımı kendi kimliğini bulmaya çalışıyor. Oyuncu performansları yukarıya doğru çıkmaya çalışıyor.”

“Kazanarak devam edeceğiz”

“Angeliño bence bugün en iyi maçını oynadı. Hem hücumda hem savunmada etkili bir oyun sergiledi. Kerem Demirbay her geçen gün üstüne koyuyor. Tete 60 dakikalık bölümde ikinci maçını oynadı. Her oynadığımız maç yeni oyuncularımız için alışma sürecini yukarıya çekiyor. Bu maç istediğimiz gibiydi. Ligde hiç gol yemedik. Bu da önemli. İnşallah yolumuza geçen seneki gibi kazanarak devam edeceğiz. Oyuncularıma inanıyorum. İyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Avrupa ile birlikte bizi uzun bir sezon bekliyor. Orada da daha iyisini yapacağız.”

“Hazırlık sürecindeyiz. Bu takım geçen sene 8. haftada bu seviyelere zaman zaman geldi. Bu sene bunu çok daha erken yaptık. Hem Şampiyonlar Ligi’ne katılmak hem de lig çok önemliydi. Milli araya kazanarak giriyoruz. İnşallah aradan sonra çok daha iyi şekilde döneceğiz.”

Kerem Aktürkoğlu yorumu

“Kerem’in goldeki pası çok değerliydi. Bunu Icardi de zaman zaman yapıyor. Vurma şansı varken, kaleciyle karşı karşıya kalmışken attırdığı gol, gol atmaktan çok daha değerli. Son maç toplantısında cümlelerim bunu yansıtıyordu oyunculara. Takım olmamız, bireysel işlerden çok daha önemli. Basit oynadıkça daha iyi olacağız. Bugün bunu gösterdik. Kerem bugün hem attı hem attırdı. Sahanın en iyilerinden biriydi. Kerem’e çok güveniyoruz. Bu ülke için de önemli oyunculardan biri. Bu formu bence daha yukarılara çıkacak.”

Transfer açıklaması

“Avrupa’da transfer kapandıktan sonra bizim için fırsat ve kazanım var. Birincisi kendi Şampiyonlar Ligi katılım payımız bütçemizdeki önemli yerlerden biriydi. Bunu elde ettik. Aktif bir şekilde transferde rol almaya devam ediyoruz. Erden Bey bununla ilgili çalışmasını devam ettiriyor. Geçen seneki kadromuzu koruyarak üstüne önemli oyuncular aldık. Her şey iyi gidiyor. Şampiyonlar Ligi’ndeyiz ve ligde iyi gidiyoruz. O yüzden herkes rahat olsun. Kulübümüz, başkanımız, Erden Bey ve yönetimimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor.”

 


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ