Bodrum, İlk Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

Bodrum’un yeni kültür ve sanat mekânı Inspera’nın kurucu ortak olarak destek verdiği Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Bodrum Belediyesi’nin, BOSAV’ın (Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı) ve Mey|Diageo’nun katkılarıyla düzenleniyor.

Bodrum, İlk Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

Parca 1.2.2

Bodrum, İlk Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

Bodrum, 3-16 Kasım tarihleri arasında ilk defa Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’ne (BOTİF) ev sahipliği yapacak. Festival, 7’si yabancı olmak üzere 23 farklı prodüksiyonu Bodrum’a getirecek. Sanat Yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran, festivalin amacının Bodrum’a yeni bir sanat ve tartışma platformu kazandırmak olduğunu belirtti.

Festivalin Ayrıntıları

Festivalde Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa ve Yunanistan’dan gelen tiyatro, müzik, dans ve performans eserleri sahnelenecek. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, festivalin Bodrum’a “yeni bir soluk getireceğini” ifade etti. Etkinlikler, Inspera Sahne, Bodrum Kalesi ve Heredot Kültür Merkezi gibi mekanlarda gerçekleştirilecek.

Çeşitli Programlar

Festival, çeşitli konserler, atölye çalışmaları ve söyleşilere de ev sahipliği yapacak. Yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu festivalin en sıradışı etkinliği olacak. Festival kapsamında yer alan diğer etkinlikler, çağdaş danstan konserlere ve müzikli edebiyat okumalarına kadar geniş bir yelpazede olacak.

Destekleyen Kuruluşlar

Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BOSAV ve Mey|Diageo’nun katkılarıyla düzenleniyor. Tüm biletler Biletinial platformu üzerinden satışa sunulmuş durumda.

3-16 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin biletleri Biletinial’dan temin edilebilir.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ