Bodrum’da Yeni İmar Planları ve Otoyol Projesi Büyük Tepki Çekti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy ve Peksimet köyleri arasında yer alan 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı için hazırlanan yeni imar planları büyük tepki çekti. Plana göre bölgeye 12 metrelik bir otoyol yapılması öngörülüyor. Bu durum, bölge halkı ve çevreciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bodrum Kent Konseyi- Dereköy Kavakderesi Çalışma Grubu, tarım arazileri ve su kaynaklarının tehlike altında olduğu, bölgenin doğal ve ekolojik yapısının zarar göreceği uyarısında bulundu.

Bodrum’da Yeni İmar Planları ve Otoyol Projesi Büyük Tepki Çekti

WhatsApp Image 2023 10 13 at 17 12 49

Bodrum’da Yeni İmar Planları ve Otoyol Projesi Büyük Tepki Çekti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy ve Peksimet köyleri arasında yer alan 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanları’nın yeni imar planlarına göre 12 metrelik bir otoyol geçirilmesi planlanıyor. Bu durum, bölge halkını ve çevrecileri ayağa kaldırdı.

Defalarca Eylem Yapıldı

Bodrum Kent Konseyi- Dereköy Kavakderesi Çalışma Grubu, bölgenin böyle bir otoyola ihtiyacı olmadığını belirterek defalarca eylem yaptı. Grup, “Dereköy’ü, agro ve doğa temelli turizm ve agroekolojik tarım işbirliği ile Yarımadanın Doğa Koruma Alanı ve Gıda Ambarı olma potansiyelini doğru şekilde değerlendirerek, desteklemesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Tarım Arazileri Tehlikede

Yeni yol projesi, tarım arazilerini doğrudan etkileyecek ve bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetlerini tehdit ediyor. Ayrıca, dere yatağına paralel yapılan yol çalışmaları sonrasında çevreye zarar verildiği ve sağlık sorunlarına yol açtığı belirtiliyor.

Çevre ve Su Kaynakları

Yeni imar planları, yarımadanın turizminin ana kaynağı olan doğal ve ekolojik yapısını ve bölgedeki su kaynaklarını da tehdit ediyor. Bu durum, özellikle Mumcular ve Geyik Barajları’nın kapatılması sonrası daha da önem kazanıyor.

Bölge halkı ve çevreciler, Bodrum Belediyesi’ne müraacat ederek, ekolojik ve sosyal yıkıma yol açabilecek bu planların gözden geçirilmesini talep ediyorlar.

Kaynak : Anterhaber.com

kavakderesi 91


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ