Bu kuru yemiş, açlığı 12 saate kadar giderebilir…
Yer fıstığının diğer faydaları :Doymamış yağlar, E vitamini, polifenol, biyotin, bakır, manganez, fosfor, magnezyum ve lif içerirler. Yer fıstığı, endokrin bezlerinin aktivitesi üzerinde olumlu etkisi olan, gastrointestinal sistemin çalışmasını …
Yer fıstığının diğer faydaları :Doymamış yağlar, E vitamini, polifenol, biyotin, bakır, manganez, fosfor, magnezyum ve lif içerirler. Yer fıstığı, endokrin bezlerinin aktivitesi üzerinde olumlu etkisi olan, gastrointestinal sistemin çalışmasını normalleştiren, kalp hastalıkları gelişme riskini azaltan, kan şekeri seviyelerini normalleştiren mükemmel bir antioksidandır.
Bu özelliği, yüksek yağ, protein ve lif içeriğinden kaynaklanmaktadır. “Ancak yer fıstığına aldanmamak gerekiyor. Kalorisi oldukça yüksek bir ürün. 100 gr yer fıstığında 552 kcal var. Önerilen günlük alım miktarı 25-30 gr aromasız yer fıstığıdır (tuzsuz ve şekersiz). Yer fıstığının içerdiği flavonoidler beyne giden kan akışını %30 oranında artırır, bu da felç riskini önemli ölçüde azaltır.
Yer fıstığı ayrıca diyetteki kolesterolün emilimini engelleyen fitosteroller açısından da zengindir, dolayısıyla bu ürünü tüketmek safra taşı riskini azaltır. Ayrıca fitosteroller akciğer, mide, yumurtalık, prostat, kolon ve meme kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin büyümesini azaltır.
Doktor, “Ayrıca yer fıstığının kimyasal bileşimi nedeniyle kalp ve kan damarlarının çalışmasına olumlu etkisi var. Bu ürünü haftada 5 kez tüketen kişilerde diyabet, kalp hastalıkları ve kansere yakalanma riski daha az oluyor” diyor. Yer fıstığının içerdiği folik asit hücre yenilenmesini destekler. Ve bu kültürde yer alan çok sayıda antioksidan, vücut hücrelerini zararlı serbest radikallerin etkisinden korur.
Yer fıstığı vücut için çok önemli ve faydalı bir amino asit daha içerir . Kan damarlarını genişleten ve buna bağlı olarak kan basıncını düşüren nitrik oksit oluşumuna katılır. Hipertansiyonlu hastaların terapötik diyetindeki en iyi besinlerden biridir.