Bodrum’da İnşaat Yasaklarına Uymayan Şantiyeler Turizm Sezonunu Tehdit Ediyor

Bodrum’da İnşaat Yasaklarına Uymayan Şantiyeler Turizm Sezonunu Tehdit Ediyor Muğla, Bodrum – Bodrum’un Bitez mahallesinde bulunan Aktur sitesi içerisinde ki, REBUKA İnşaat tarafından yürütülen Ovoo Bodrum projesi, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanması gereken inşaat yasağına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan iş makineleri, gün boyu faaliyetlerini sürdürüyor. Bölge sakinlerinin şikayetleri ise dikkate […]

Bodrum’da İnşaat Yasaklarına Uymayan Şantiyeler Turizm Sezonunu Tehdit Ediyor

Bodrum’da İnşaat Yasaklarına Uymayan Şantiyeler Turizm Sezonunu Tehdit Ediyor

Muğla, Bodrum – Bodrum’un Bitez mahallesinde bulunan Aktur sitesi içerisinde ki, REBUKA İnşaat tarafından yürütülen Ovoo Bodrum projesi, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanması gereken inşaat yasağına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan iş makineleri, gün boyu faaliyetlerini sürdürüyor. Bölge sakinlerinin şikayetleri ise dikkate alınmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarihli ve 46944 sayılı İnşaat Yasağı Genelgesi, ülkemiz turizminin sürdürülebilirliğini sağlamak ve Bodrum’u kalıcı bir marka haline getirmek amacıyla, turizm sezonu olarak kabul edilen 15 Mayıs – 15 Ekim tarihleri arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirmiştir. Ancak bu genelgeye rağmen birçok şantiye, yasaklara uymayarak bölge sakinlerinin ve turistlerin huzurunu bozuyor.

Ovoo Bodrum projesinin inşaat çalışmalarının genelgeye aykırı şekilde devam etmesi, bölgedeki diğer şantiyeler için de kötü bir örnek teşkil ediyor. Şikayetçi olan vatandaşların yetkililere bildirimlerine rağmen, herhangi bir yaptırım uygulanmaması da tepkilere yol açıyor.

Bölge sakinleri, yetkililerin inşaat yasaklarının uygulanmasını ve Bodrum’un turistik cazibesinin korunmasını istiyor. Şikayetlerin dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınması, Bodrum’un marka değerinin korunması için büyük önem taşıyor.

Bodrum Yarımadasında büyük şantiyelere engel yok.

Yasak Genelgesi : https://yigm.ktb.gov.tr/Eklenti/53394,2015-03-insaat-yasagi-genelgesipdf.pdf


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ