Bodrum Belediye meydanına plaj yapıp eylem yaptılar

Sahillerde işgalden eylem yapacak yer bulamayınca belediye meydanını plaja çevirdiler Sahillerde yer bulamayınca belediye meydanına Halk Plajı yaptılar

Bodrum Belediye meydanına plaj yapıp eylem yaptılar

Bodrum Belediye meydanına plaj yapıp eylem yaptılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 7 haftadır düzenlenen Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak eylemleri için sahillerde yürüyecek ve eylem yapacak yer bulamayan eylemciler Belediye Meydanı’nı plaja çevirdi. Mayo, bikini, şemsiye, şezlong, deniz yatağı, deniz gözlüğü ve paletlerle meydana gelen eylemcileri yerli turistler kadar yabancı turistlerde ilgi ve merakla izledi. Bazı vatandaşlar eylemcileri tiyatro gösterisi yaptığını sandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi tarafından 7 haftadır düzenlenen Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak eylemleri için sahillerde yürüyecek ve eylem yapacak yer bulamayan eylemciler Belediye Meydanı’nı plaja çevirdi. Mayo, bikini, şemsiye, şezlong, deniz yatağı, deniz gözlüğü ve paletlerle meydana gelen eylemcileri yerli turistler kadar yabancı turistlerde ilgi ve merakla izledi.

450537466 18030152651151347 2922849586071697557 n

KOMEDİ OYUNU GİBİ

Yaklaşık otuz eylemci oluşturdukları ücretsiz halk plajına havlularını plaja serdi, şişme havuzlara su doldurdu, palet ve deniz gözlüklerini taktı. Eylemcilerden bazıları güneş yağı sürüp şezlonglara uzandı. Mayo ve bikinileri ile güneşlenen birbirlerinin üzerine su döken eylemcileri yerli turistler kadar yabancı turistlerde ilgi ile izledi. Bazı eylemciler “Koş vatandaş koş şemsiye şezlong ücretsiz halk plajı” diye bağırdıkları görüldü.

GÜNEŞLENİP EYLEM YAPTILAR

Eylemciler ellerinde “Kıyılar Halkındır, Tüm İşgaller Kalkıncaya Kadar Kıyılardayız” yazılı pankart ve “Kıyılar Halkındır”, “Kıyı Kanununu Uygula”, “Elini Çek, Kıyılar Halkındır”, “Denize Erişim Herkesin Hakkı”, “Kıyılar Halkındır, Halkın Olacak” yazılı dövizleri taşıdı sık sık “Yasayı Uygula İşgali Kaldır”, Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” “Denizler Dereler Nehirler Sermaye Değiller” sloganları attı. Eylemciler adına açıklama yapan Özgür Kıyılar Bodrum İnisayitifi üyeleri Selda Yeter ve Arif Sırrı Özçelik yaptıkları açıklamada tam 7 haftadır yaptıkları eylemlerde kaymakamlık ve belediyenin seslerini duymadığını ve kıyı- sahil işgallerinin kaldırılmasını yönelik i hiçbir adım atılmadığını belirterek eylemlerini kıyılardaki işgallerin sona erene kadar devam edeceğini açıkladılar.

KIYILAR KİMSENİN MALI DEĞİLDİR, BELEDİYE MEYDANINA HALK PLAJI YAPTILAR

Yapılan ortak açıklamada “Kıyılar o kadar dolu ki bırakın halkın denize girmesini sahillerde yürümek bile mümkün değil. Bizde yürüyemez hale geldiğim kıyılarda bu kez eylemi belediye meydanına halk plajı açarak yaptık. 7 haftadır devam eden eylemlerimizde anayasanın yapılamaz dediği her usulsüzlüğün yüzsüzce yapıldığına şahit olduk. Kıyıda tek sıra yürüyüşümüzün bile mümkün olmayacağı şekilde; şemsiyeler, şezlonglar, masa ve sandalyeler ile kıyının işgal edildiğini gördük. Kıyıda; beton duvarlar, ahşap ve demir çitler, beton saksılar ile halkın kıyıya serbestçe geçişinin engellendiği basın mensupları tarafından ve tarafımızca kayda alındı. Tüm bu usulsüzlüklere rağmen kıyıya ulaşmak istediğimizde işletme sahiplerince sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldık. Güvenlik görevlilerinin ve bizlerin sağduyulu tutumu sayesinde eylemlerimize gölge düşürecek herhangi olay yaşanmasına fırsat vermedik.7 hafta boyunca ne Bodrum belediyesinden nede Bodrum kaymakamlığından bu yaşanalar ile ilgili en küçük bir tepki görmedik. Bizde dedik ki madem plajlarda bize havlumuzu serecek yer yok, bizlerde gidelim belediye meydanına havlularımızı serelim. Sayın kaymakam bey biz size geldik, kaleminizden randevu talebinde bulunduk. 7 haftadır bekliyoruz. Anayasal hakkını arayan biz yurttaşların sesini duyacak mısınız? Tüm halkın eşit ve serbestçe kullanımına açık kıyıların kanunsuz işgaller ile halka kapatılmasına veya ücret ödeyerek ile kullanımına izin verilmesine, aksi durumda sözlü ve fiziki şiddet uygulanmasına sessiz mi kalacaksınız? Sayın Tamer Mandalinci ve belediye yönetimi bakın bizler buradayız, anayasal haklarımızı istiyoruz. Peki siz neredesiniz? Safınızı belli edin bizim yanımızda mısınız? İşgalcilerin yanında mısınız? Bizler hem kaymakamlık makamından hem de belediyemizden bu kanunsuzluklara karşı kanunu uygulamalarını, herkesin eşit ve serbestçe kıyıya erişimini engelleyen kanunsuzlukları sonlandırmalarını talep ediyoruz” denildi. Bodrum Belediye Meydanı’nda yaklaşık bir saat süren eylem büyük ilgi ve dikkat çekti. Eylemciler hafta sonu eylemlerinin Yalıkavak Mahallesi’nde devam edeceğini belirterek eylemi sona erdirdiler.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ