Cenntekoy’da Cengiz İnşaata Bir Kıyak Daha!

Cenntekoy’da Cengiz İnşaata Bir Kıyak Daha! Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennetkoy’da, Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden tesis için otopark alanı bulunamaması üzerine, halka ait yeşil alan üzerinde imar planı değişikliği yapıldı. Bu değişiklikle, 9 bin metrekarelik alan zemin altı otoparka çevrilerek Cengiz İnşaat’a yeni bir ayrıcalık tanındı. İşletmesi Cengiz İnşaat’a verilen bu alan, 10 yıllığına […]

Cenntekoy’da Cengiz İnşaata Bir Kıyak Daha!

Cenntekoy’da Cengiz İnşaata Bir Kıyak Daha!

Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennetkoy’da, Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden tesis için otopark alanı bulunamaması üzerine, halka ait yeşil alan üzerinde imar planı değişikliği yapıldı. Bu değişiklikle, 9 bin metrekarelik alan zemin altı otoparka çevrilerek Cengiz İnşaat’a yeni bir ayrıcalık tanındı. İşletmesi Cengiz İnşaat’a verilen bu alan, 10 yıllığına ihale yoluyla yıllık 10 milyon Türk lirasına kiralandı.

Kamuya ait alanların sermayeye devredilmesiyle, kentte nefes alacak yeşil alanların daraltılması ve yapay alanların yaratılması devam ediyor. Cengiz İnşaat’ın 500 bin metrekarelik alanda otopark yapacak yer bulamaması düşündürücü. Mahkeme tarafından satışın iptal edilmesine rağmen, özelleştirilmiş alanda inşaat yetkililerin gözü önünde hızla devam ediyor.

Ekran goruntusu 2024 07 14 091424

Muğla ili, Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi 305 ada 1 nolu parsel, 306 ada 1 nolu parsel ve 107 ada 43 nolu parseller arasında kalan alan, “Park Alanı + Zeminaltı Otopark Alanı” olarak kullanım amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği, 3 Haziran 2024 tarihinde Bakanlık Makamı tarafından onaylandı. Bu plan değişikliği, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 14 Haziran 2024 tarihinde ilan panosunda ve internet sayfasında bir ay süreyle askıya çıkarıldı. 30 günlük itiraz sürecinde meslek odaları plana itiraz edim etmediği konusunda henüz bir açıklama yok.

İmar Planı Kesinleşme tarihinden itibaren 60 gün içinde iptal talebiyle idari yargıla başvuru yapılabilir.

Konu Hakkında Yazarımız Mustafa Gündoğ’un Yorumunu Linke Tıklayarak Okuyabilirsiniz.

Ekran goruntusu 2024 07 14 091841

Plan Açıklama Raporu

muellif scaled


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ