Turizm Cennetinde Su Çilesi

Tabelada 200 bin olarak görülen Muğla Bodrum’un nüfusu, özellikle yaz aylarında 1,5 milyona ulaşıyor. Nüfusun giderek arttığı Bodrum’da su sorunu giderek baş edilemez hale geldi. Bodrum’un yerlisi ve tatil için ilçeye gelenler bir an önce su sorununa çözüm istiyor.

Turizm Cennetinde Su Çilesi

Turizm Cennetinde Su Çilesi

Tabelada 200 bin olarak görülen Muğla Bodrum‘un nüfusu, özellikle yaz aylarında 1,5 milyona ulaşıyor. Nüfusun giderek arttığı Bodrum’da su sorunu giderek baş edilemez hale geldi. Bodrum’un yerlisi ve tatil için ilçeye gelenler bir an önce su sorununa çözüm istiyor.

Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil merkezi Muğla Bodrum’da yaşanan su sıkıntısı bir yıldır kronik bir sorun haline geldi. İlçenin su ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular barajlarındaki suyun tükenmesiyle susuzlukla karşı karşıya kalan turizmin gözbebeği Bodrum’da yaşayanlar yaz sıcağında günlerce süren su sorununa kendilerince çözüm üretmeye çalışıyor.

Bodrum’daki mahalle ve site sakinlerinin evlerinin çatısında, bahçelerinde büyük su tankları var. Su olduğu günlerde depolarını dolduran Bodrum’un yerlileri ve tatilciler kimi zaman 9 gün boyunca süren su kesintilerine bu yolla çözüm üretmeye çalışıyor.

EVLER SU BİDONLARIYLA DOLU

Evlerin banyoları ve koridorları ise damacana ve su bidonları ile dolu. Evler bu haliyle su bayisinden farksız görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Bodrum halkı, belediye ekipleri tarafından gönderilen traktör ile gönderilen suyun da sağlıklı olmadığından şüpheleniyor. Turgutreis’te site sakinlerinin iddiasına göre yaşanan enfeksiyon hastalıkları da artmış durumda.

“SUDA SORUN VAR, ENDİŞELENİYORUZ”

Site sakini Şeyda Ertem “Artık traktörlerle kuyulardan su almak zorunda kalıyoruz. Traktörler ile gelen su ile bu suyun hangi kuyudan getirildiği analiz raporu yok. Dün gece hastaneye gittik iki gecedir rahatsız oğlum ayakta zor duruyor. Enfeksiyon. Belli ki suda sorun var. Endişeleniyoruz” dedi.

Kaan Ertem ise “8-9 gün suyumuzun akmadığı oldu. Bazen mesaj geliyor şu saatte gelecek deniyor o günü 3 gün geçiyor yine gelmiyor” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.

Depolara doldurdukları su ile müşterilerini mağdur etmemeye çalışan otel işletmecileri hem maliyet hem de su kesintileri nedeniyle yazı nasıl çıkaracaklarını kara kara düşünüyor.

Gamze ELÇİ / SÖZCÜ TV


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ