Dermatologlardan şaşırtan öneri: Banyoda sadece bu 3 bölgeyi sabunlayın!

Uzman dermatologlar, günlük banyo alışkanlıklarıyla ilgili şaşırtan bir tavsiyede bulundu. Sadece üç bölgenin sabunlanmasının yeterli olduğunu belirten dermatologlar, cildin doğal bariyerini korumanın yolunun doğru sabunlamadan geçtiğini savunuyor. Peki, bu 3 bölge hangileri ve neden sadece onları sabunlamalısınız?

Dermatologlardan şaşırtan öneri: Banyoda sadece bu 3 bölgeyi sabunlayın!

Vücut hijyenini sağlamak elbette ki son derece önemlidir ve bunun düzenli yapılması gerektiği konusunda kimse şüphe duymaz. Ancak birçok insan için şaşırtıcı olan bir gerçek, günlük sabun kullanımının aslında vücudun yalnızca üç bölgesi için yeterli olduğudur.

Dermatologlar, cildin doğal bariyerini korumak için aşırı sabun kullanımından kaçınmanın gerektiğine dikkat çekiyor ve bu bölgeleri koltuk altı, kasık bölgesi ve bacaklar olarak sıralıyor.

dermatologlardan sasirtan oneri banyoda sadece bu 3 bolgeyi sabunlayin 0 XkvR294h

Bu bölgeler, ter ve bakteri birikiminin en yoğun olduğu alanlar olup, hijyen açısından düzenli temizlenmeleri büyük önem taşıyor. Dermatologlar, bu üç bölgenin sabunla temizlenmesini önerirken, vücudun geri kalanının doğal yağ dengesini koruyarak aşırı sabun kullanımından kaçınmak gerektiğini vurguluyor.

Toronto Üniversitesi’nde dermatoloji alanında çalışan dermotologların açıklamalarına göre, yapılan uzun yıllara dayanan araştırmalar, her gün tepeden tırnağa sabun kullanarak yıkanma alışkanlığı olan kişilerin egzama gibi cilt sorunlarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Üniversitenin doktorları aşırı sabun kullanımının cildin doğal bariyerini zayıflattığını ve bu nedenle hassasiyetin arttığını vurguluyor.

dermatologlardan sasirtan oneri banyoda sadece bu 3 bolgeyi sabunlayin 1 QqrgyYA7

Hijyen ürünleri, cildimizin yüzeyindeki faydalı bakterileri ortadan kaldırarak mikrobiyomun doğal dengesini bozuyor. Bu durum, cildin koruyucu bariyerini zayıflatarak bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar, mikrobiyomun bozulmasının bağışıklık sistemini zayıflattığını ve cilt problemlerine yol açabileceğini vurguluyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ