SON HABERLER

Araştırma: Yumurta beyin sıhhatini koruyor ve kolesterolü düşürüyor

Yeni bir araştırma, yumurtanın beyin sıhhatini koruyabileceğini ve kolesterol düzeyini düşürebileceğini gösterdi.

Araştırma: Yumurta beyin sıhhatini koruyor ve kolesterolü düşürüyor

California San Diego Üniversitesi’ndeki (UCSD) araştırmacılar yaklaşık 900 kişinin sıhhat bilgilerini tahlil etti.

Çalışmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen bireylerin daha düşük kan kolesterol düzeylerine sahip olduğu tespit edildi.

Araştırma, iştirakçilerin bilişsel işlevlerini da inceledi. Sonuçlar, daha fazla yumurta tüketen bayanların kısa ve uzun vadeli hafızalarında daha az gerileme yaşadığını ortaya koydu. Fakat erkeklerde birebir sonuç gözlemlenmedi.

UCSD’den halk sıhhati araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ile Ricki Bettencourt, yumurtanın ziyanlı bir tesirinin olmadığını ve hatta vakitle bilişsel fonksiyonun korunmasında kıymetli rol oynayabileceğini söyledi.

Kritz-Silverstein ile Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısı ile fonksiyonunu koruyabileceğini de belirtti. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin kıymetiyle sağlıklı bir diyetin kesimi olarak bedellendiriliyor.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ