Bodrum’da Kadın Avukatlar Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Bodrum’da, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi kadın avukatlar, kadına yönelik artan şiddeti ve bu konudaki yargı uygulamalarını protesto etti. Avukat Esra Soylu Gümrah, kadına yönelik şiddetin temel sebeplerini ve bu konuda yapılması gerekenleri vurguladı. Kadın avukatlar, eşitlik ve adil yargılanma taleplerini dile getirerek eylemlerini sonlandırdılar.

Bodrum’da Kadın Avukatlar Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

bodrumlu kadin avukatlar kadina yonelik siddet eylemleri nedeni ile yargilanan erkeklere haksiz tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulanmamasi gerekir

Bodrum’da Kadın Avukatlar Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Kaynak: Anter Haber

Bodrum, Muğla – Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi kadın avukatlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için adliye binası önünde bir araya geldi.

Sistematik Şiddetin Artışı Vurgulandı:

Avukat Esra Soylu Gümrah’ın yaptığı açıklamada, ülkede her gün neredeyse 3 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü ve kadına yönelik sistematik şiddetin artış gösterdiği belirtildi. Gümrah, “Biliyoruz ki tüm dünyada kadına karşı şiddetin temel sebebi erkek egemen zihniyet ve onun tasarladığı yaşam sistemidir,” diyerek, kadınların toplumsal hayatta yaşadığı ayrımcılığa ve erkeklere muhtaç bir hayata mecbur edilmesine dikkat çekti.

Haksız Tahrik ve İyi Hal İndirimi Eleştirisi:

Gümrah, mevcut yasal düzenlemelerin ve devletin tüm kuruluşlarının eşitsizliğe ve erkek şiddetine karşı etkin yöntemler geliştirdiğini, ancak bu düzenlemeleri yok sayan politikaların ve yargı sisteminin şiddeti makul bir eylem haline getirdiğini ifade etti. Ayrıca, kadına yönelik şiddet eylemleri nedeniyle yargılanan erkeklere “haksız tahrik indirimi” ve “iyi hal indirimi” uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

Kadınların Mücadelesi ve Talepleri:

Avukat Gümrah, kadınların ekonomik özgürlüğünün sağlanması, fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve cinsiyetçi yargılamaların engellenmesi için mücadele edeceklerini belirtti. Açıklamanın ardından, kadın hukukçuların alkışlarla eylemi sonlandırdıkları bildirildi.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ