Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin Feshine Karşı Feminist Yürüyüş Gerçekleştirdi

Bodrum’da düzenlenen etkinlikler ve yürüyüşlerle, kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı tepkilerini dile getirdi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen feminist yürüyüşte kadınlar, eşitlik ve şiddete karşı mücadelelerini vurguladılar. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetin ve kadın düşmanlığının arttığına dikkat çekilirken, kazanılan hakların siyasetçiler tarafından tehdit altında olduğu ifade edildi. Kadınlar, eşitlik ve özgürlük için mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kararlarını etkilemeyeceklerini belirttiler.

Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin Feshine Karşı Feminist Yürüyüş Gerçekleştirdi

kadin dayanisma dernegi eylemi medeni kanunu degistirmeye calisiyorlar

Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin Feshine Karşı Feminist Yürüyüş Gerçekleştirdi

Bodrum’da yaşayan kadınlar, şiddet ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı sert bir tepki göstermek amacıyla gün boyu süren etkinlikler, eylemler ve yürüyüşler düzenlediler. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından organize edilen feminist yürüyüş, dernek başkanı Figan Erozan ve birçok kadın katılımcının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Tepecik Camii’nden başlayan yürüyüş, ellerinde davullar ve düdüklerle Bodrum Belediye Meydanı’na kadar devam etti. Kadınlar, sık sık “Yaşasın Feminist Mücadelemiz” ve “Kadınlar Özgür Olsa Dünya Yerinden Oynar” sloganları atarak, eşitsizliğe ve şiddete karşı seslerini yükselttiler.

Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından açıklama yapan Avukat Evrim İnan, dünya genelinde kadına yönelik erkek şiddetinin ve kadın düşmanlığının arttığını vurguladı. İnan, siyasilerin ve hükümetlerin kadına yönelik şiddeti durdurmamak için ellerinden geleni yaptığını ifade etti. Ayrıca, kazanılan kadın haklarının siyasetçiler tarafından tehdit edildiğine dikkat çekti.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin ardından, kadınların mücadele azmi ve kararlılığının daha da arttığını belirten İnan, “Hiçbir iktidar ve hiçbir güç, bizim özgürlük ve eşitlik talebimizi elimizden alamayacak. Kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve siyasette eşit katılımı sağlamak için çalışacağız.” dedi.

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin çekilmesine karşı taviz vermeyeceklerini ve eşitlik mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ettiler.

Kaynak: Anter Haber


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ