Muğla, Turistleri Doğal ve Tarihi Zenginlikleriyle Çekiyor

Muğla, Turistleri Doğal ve Tarihi Zenginlikleriyle Çekiyor Muğla, Türkiye’nin turistik ilçeleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle ünlü bölgeleriyle dikkat çekiyor. Sadece deniz, kum ve güneş değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine uzanan antik kentleri ve zengin tarih mirasıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’nın artık sadece konaklama […]

Muğla, Turistleri Doğal ve Tarihi Zenginlikleriyle Çekiyor

genel 1 e1704684178133

Muğla, Turistleri Doğal ve Tarihi Zenginlikleriyle Çekiyor

Muğla, Türkiye’nin turistik ilçeleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle ünlü bölgeleriyle dikkat çekiyor. Sadece deniz, kum ve güneş değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine uzanan antik kentleri ve zengin tarih mirasıyla da turistlerin ilgisini çekiyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’nın artık sadece konaklama turizmiyle değil, aynı zamanda kültür turizmi açısından da önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Bölgedeki birçok antik kentin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer aldığını ifade eden Akbıyık, turistlerin özellikle kazılarda ortaya çıkarılan eserleri görmek için bölgeyi tercih ettiğini söyledi.

Muğla’da 2023 yılında 5 müze ve 86 ören yerinin toplamda 1 milyon 164 bin 151 kişi tarafından ziyaret edildiği açıklandı. En çok ziyaret edilen müzenin, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olduğunu vurgulayan Akbıyık, bu müzenin geçen yıl 333 bin 956 ziyaretçi ağırlayarak birinci sırayı elde ettiğini belirtti.

Akbıyık, Muğla’da 28 antik kentte kazı çalışmalarının devam ettiğini ve Muğla Valiliği tarafından 24 antik kentte yürütülen kazılara destek sağlandığını ifade etti. Özellikle Milas’taki Karia Kralı Hekatomnos’a ait mezar ve çevresinde yapılan çalışmaların büyük ilgi çektiğini dile getiren Akbıyık, tarihi zenginliklerle ilgili kazı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Muğla’nın turistleri doğal güzellikleri ve zengin tarih mirasıyla kendine çekmesi, bölgenin turizm potansiyelini artırıyor. Özellikle antik kentlerde devam eden kazı çalışmalarının, turistlerin ilgisini çekmeye devam etmesi bekleniyor. Muğla’nın kültür turizmindeki yükselişi, bölge ekonomisi için olumlu bir etki yaratıyor ve turistlerin bölgeye olan ilgisini artırıyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ