Bodrum’daki Orman Yangını Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2021’de meydana gelen büyük orman yangınıyla ilgili terör örgütü PKK adına kasten çıkarıldığı iddiasıyla yargılanan sanık, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, sanık İ.S.’ye “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” ile “Devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanını yakma” suçlarından ceza verildi.

Bodrum’daki Orman Yangını Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Bodrum’daki Orman Yangını Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Mahkeme heyeti, 27 yaşındaki sanık İ.S.’yi suçlu buldu ve her iki suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanığa 15 bin gün adli para cezası da verildi. Olay, 29 Temmuz 2021’de Bodrum’un Güvercinlik ve Meşelik bölgelerinde meydana gelmişti.

Yangın, yaklaşık 90 hektarlık ormanlık alanı etkilemişti. İddialara göre, sanık İ.S.’ye ait cep telefonunda yangına dair fotoğraflar bulunmuş, hatta yurt dışında yaşayan bir kişiye yangını çıkardığını ima eden bir mesaj gönderildiği tespit edilmişti.

HTS kayıtları ve cep telefonu sinyalleri, sanığın yangının çıktığı bölgede olduğunu doğrulamıştı. Ayrıca, yangından sonra sanık adına yurt dışından 100 bin lira havale yapıldığı belirlenmişti. Mahkeme, bu deliller ışığında sanığı suçlu bulmuş ve ağır cezaya çarptırmıştı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ