Yatağan’daki Orman Yangını Soruşturmasında Baba ve Oğul Tutuklandı

Yatağan’daki Orman Yangını Soruşturmasında Baba ve Oğul Tutuklandı Muğla’nın Yatağan ilçesinde Yava Mahallesi’nde çıkan orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş. (47) tutuklandı. Yangının çıkış noktası olarak belirlenen alanda arı kovanları bulunan M.Ş. ve İ.Ş., Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarma ekiplerince yakalandı. Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye […]

Yatağan’daki Orman Yangını Soruşturmasında Baba ve Oğul Tutuklandı

Yatağan’daki Orman Yangını Soruşturmasında Baba ve Oğul Tutuklandı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Yava Mahallesi’nde çıkan orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş. (47) tutuklandı.

Yangının çıkış noktası olarak belirlenen alanda arı kovanları bulunan M.Ş. ve İ.Ş., Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarma ekiplerince yakalandı. Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savunma ve Görgü Tanıkları

Savcılık ifadelerinde, yangının çıktığı gün sabah saatlerinde arı kovanlarına bakım yapmak için bölgeye gittiklerini belirten baba ve oğul, arı körüğünü çakmakla tutuşturduklarını ancak başka bir yerde ateş yakmadıklarını savundu. İşlerini bitirdikten sonra körüğü söndürüp bölgeden ayrıldıklarını söyleyen şüpheliler, suçlamaları kabul etmediklerini ifade ettiler.

Görgü tanıkları ise yangının arı kovanlarının bulunduğu alanda başladığını belirtti. Ayrıca, yapılan incelemelerde şüphelilerin, söz konusu arazide arıcılık yapma izninin bulunmadığı tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Yatağan’ın Yava Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınının ardından, yangının başladığı bölgeye arı kovanları koydukları belirlenen M.Ş. ve İ.Ş. yangına neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ