Bodrum’da Doktora Saldırı Davasının İlk Duruşması Görüldü

Bodrum’da Doktora Saldırı Davasının İlk Duruşması Görüldü Muğla’nın Bodrum ilçesinde, geçtiğimiz yaz Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a yönelik saldırıyla ilgili dava, Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıkların savunmaları, tanıkların ifadeleri ve dosya üzerindeki belgeler incelendi. Saldırıyı gerçekleştiren tutuklu sanık Engin Seymen ile tutuksuz sanık kardeşi Özlem Seymen Ayrancı, “kasten yaralama” ve “ağırlaştırılmış kasten yaralama” […]

Bodrum’da Doktora Saldırı Davasının İlk Duruşması Görüldü

Bodrum’da Doktora Saldırı Davasının İlk Duruşması Görüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, geçtiğimiz yaz Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a yönelik saldırıyla ilgili dava, Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıkların savunmaları, tanıkların ifadeleri ve dosya üzerindeki belgeler incelendi. Saldırıyı gerçekleştiren tutuklu sanık Engin Seymen ile tutuksuz sanık kardeşi Özlem Seymen Ayrancı, “kasten yaralama” ve “ağırlaştırılmış kasten yaralama” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Sanıklar Suçlamaları Reddetti

Duruşmada ilk olarak sanıklar dinlendi. Engin Seymen, saldırı iddialarını kabul etmedi ve kendisinin saldırıya uğradığını ileri sürdü. Seymen, sağlık ocağına eşinin rahatsızlığı nedeniyle gittiklerini belirterek, doktorun eşine ilgisiz davrandığını iddia etti. Kendisinin sadece doktorun koluna dokunarak eşine bakmasını rica ettiğini ve doktorun boğazını sıkarak kendisine saldırdığını savundu. Tutuksuz sanık Özlem Seymen Ayrancı da suçlamaları kabul etmedi.

Dr. Tezvar: “Hayati Tehlike Geçirdim”

Saldırıya uğrayan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar ise, yaşanan olaydan sonra ölüm tehlikesi atlattığını söyledi. Tezvar, saldırının ardından kalp krizi geçirdiğini, dört gün solunum cihazına bağlı kaldığını ve yedi gün yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti. Kalp durmasıyla sonuçlanan saldırı nedeniyle sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade eden Tezvar, olay esnasında sanıkların kendisine fiziksel müdahalede bulunduğunu vurguladı.

Tahliye Kararı ve Tepkiler

Duruşmanın sonunda, mahkeme heyeti, tutuklu sanık Engin Seymen’in adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz sanık Özlem Seymen Ayrancı’nın ise adli kontrolünün devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan Dr. Tezvar’ın kalp krizi geçirmesi ile sanıkların eylemleri arasında bir bağ olup olmadığının araştırılmasını talep etti. Bir sonraki duruşma 25 Şubat’ta yapılacak.

Tahliye kararı sonrası, Dr. Tezvar’ın avukatı Onursal Özbek ve Bodrum Barosu temsilcisi tepki gösterdi. Özbek, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin giderek arttığını ve bu kararın caydırıcı olmaktan uzak olduğunu belirtti. Dr. Tezvar ise sanıkların pişmanlık göstermemesi nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kaynak: Gazete Duvar/ Selçuk Arslan


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ