58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Babadağ Etapları Dünyada Yankı Uyandırdı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyanın en önemli bisikletçilerini ağırlıyor. Fethiye-Fethiye (Babadağ) etabı, yüzde 10’un üzerinde bir eğimle 1900 metre rakıma tırmanışı nedeniyle uluslararası alanda ses getirdi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye’nin bisiklet alanında büyük adımlar attığını ve TUR’un marka değerinin arttığını belirtti.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Babadağ Etapları Dünyada Yankı Uyandırdı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Babadağ Etapları Dünyada Yankı Uyandırdı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) Babadağ tırmanışı ile uluslararası arenada büyük ses getirdiğini söyledi. Tur, 8 Ekim’de Alanya’dan başlayarak, 15 Ekim’de İstanbul’da sona erecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği 58. Tour of Türkiye, dünyanın en önemli bisikletçilerini ağırlıyor. Sporcuların son 18 kilometrede yüzde 10’un üzerinde bir eğimle 1900 metreye tırmandığı Fethiye-Fethiye (Babadağ) etabı, dünyada büyük yankı uyandırdı. Emin Müftüoğlu, Türkiye’nin bisiklet konusunda büyük adımlar attığını, TUR’un marka değerinin giderek arttığını ve turizme büyük katkılar sağladığını ifade etti.

Müftüoğlu, TUR’un 2008’de TRT’den yayımlanmaya başlamasını Türk bisikleti için bir milat olarak nitelendirdi. TUR’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle 6 Şubat depremleri nedeniyle iptal edilmesinin önüne geçildiğini belirtti.

Kaynak: AA


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ