Ticaret Bakanı, Gayrimenkul Sektöründe Piyasa Düzenlemelerini Vurguluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Recep Tayyip Bolat, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ve temsilcilerini kabul etti. Görüşmede, emlak sektörüAVnde düzenlemeler ve denetimler ele alındı. Bakan Bolat, emlak sektöründe daha adil bir piyasa düzenlemesi ve kayıt dışılığın önlenmesi için kararlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, kayıt dışı emlakçılarla mücadele kapsamında denetimlerin artırılması planlanıyor.

Ticaret Bakanı, Gayrimenkul Sektöründe Piyasa Düzenlemelerini Vurguluyor

istanbul emlak Vpsn cover

Ticaret Bakanı, Gayrimenkul Sektöründe Piyasa Düzenlemelerini Vurguluyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gayrimenkul sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışlarına dikkat çekerek, tüketici mağduriyetlerini önlemek için çalıştıklarını belirtti. Bolat, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ve federasyon temsilcilerini kabul etti ve emlak sektörüne yönelik düzenlemeler ve denetimler hakkında görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gayrimenkul sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışlarına karşı önlemler alacaklarını belirterek, tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırma kararlılıklarını vurguladı. Bolat, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti.

Bakan Bolat, Bakanlığın ekonominin tüm sektörleriyle ilgili düzenleyici ve denetleyici yetkilere sahip olduğunu ifade ederek, bu yetkiler arasında en önemlisinin taşınmaz ticareti olduğunu söyledi. Taşınmaz ticareti faaliyetlerinde bulunan tüm işletmelerin yetki belgesi alarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışlarına karşı mücadele edeceklerini kaydeden Bolat, “Gayrimenkul sektöründe son zamanlarda yaşanan değer algısından uzak ve spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırma azmindeyiz. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de daha adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa düzenlemesini yeniden tesis etmek üzere çalışmalarımızı bütün gücümüzle sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, 31 Ağustos’ta yayımlanan yönetmelik kapsamında, sitelere ilan verenlerin kimlik ve yetki doğrulaması yapma zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Bolat, bu düzenlemenin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini söyledi. Aynı zamanda, güncel ekonomik konjonktürde tüketici mağduriyetlerine yol açan satılık konut ilanlarına yönelik inceleme ve denetimlerin de sürdüğünü belirtti.

Bolat, tüketici mağduriyetini önlemek ve kayıt dışı çalışmaları engellemek amacıyla denetim ekipleri oluşturduklarını açıkladı. Bu kapsamda, kayıt dışı ve manipülatif fiyat artışı çabası içinde olan 540 kişiye 54 milyon lirayı aşan ceza tebliği yapıldığını bildirdi ve denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Bolat, piyasaların normale dönmesi, alım ve satım işlemlerinin istikrarlı ve rekabetçi bir piyasa ortamında gerçekleşmesi ve kayıt dışılığın engellenmesi için çabalamanın süreceğini ve gerekirse başka tedbirlerin de alınabileceğini belirtti.

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, sektörün öncelikli sorunlarından birinin kayıt dışı emlakçılar olduğunu belirterek, bu emlakçıların tespiti konusunda denetimlerin artırılmasını talep etti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ