AKM’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel konserler

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Tekfen Filarmoni, 22-29 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek konserlerle Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacak.

AKM’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel konserler

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 22 Ekim’de “1923’ten Sonsuza: İkinci Yüzyıla Merhaba” konseriyle AKM Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Konserde, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş döneminde müzik kültürünü iki devir arasında taşıyan sanatçıların eserleri seslendirilecek. Hakan Hataylı ve Neval Güleç’in solist olarak yer alacağı konserde, Cumhuriyet’in ilan edilişine özel bestelenen bir eser de yer alacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 27 Ekim’de “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” başlıklı konser verecek. Konserde, piyanist Can Çakmur, Dmitri Shostakovich’in “İkinci Piyano Konçertosu”nu seslendirecek.

İngiliz şef Howard Griffiths yönetimindeki İDSO, konserde Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin ve Ferit Tüzün’ün eserlerini de seslendirecek.

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 27 Ekim’de AKM Müzik Platformu’nda “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” konseriyle sanatseverleri karşılayacak. Konserde, Elif İnce ve Gediz Çoroğlu solist olarak yer alacak.

Tekfen Filarmoni, 28 Ekim’de Tekfen Vakfı’nın desteğiyle, yazar Mehmet Altun’un arşivlerde ve sahaflarda yaptığı araştırmalar sonucunda ulaştığı İstiklal Marşı’nın yazılma hikayesini sahneye taşıyacak.

Konserde, tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda, Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Sertdemir, İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini canlandıracak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 29 Ekim’de “Cumhuriyet’in 100. Yıl Konseri”yle sanatseverlerle buluşacak.

Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konserde, Cumhuriyet’in yetiştirdiği bestecilerin eserlerinden oluşan bir seçki seslendirilecek.

İDOB Orkestrası’nı İbrahim Yazıcı, İDOB korosunu ise Volkan Akkoç yönetecek. Konserde Ceren Aydın, Elif Tuğba Tekışık, Serkan Bodur, Emre Güngör ve İlke Kodal solist olarak yer alacak. (AA)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ