SON HABERLER

‘Bodrum’da Sari Yaz’da Buluşuyoruz!

‘BODRUM’DA SARI YAZ’DA BULUŞUYORUZ! 4-5 KASIM 2023 ‘BAŞROLDE BALIK’ ‘BODRUM’DA SARI YAZ –Başrolde Balık’ etkinliği yerel kültürdeki balık lezzetlerini, doğal güzelliklerini, balıkçılık yaşamını ve global değerlerini ön plana çıkarıyor. İki gün boyunca Aktur Arasta Bitez’de devam edecek gastronomi, kültür ve sanatla iç içe geçen etkinlikler heyecan vadediyor. ‘Bodrum’da Sarı Yaz’ etkinliği kapsamında gastronomi, tarih, doğa […]

‘Bodrum’da Sari Yaz’da Buluşuyoruz!

004 DJI 0508

‘BODRUM’DA SARI YAZ’DA BULUŞUYORUZ!

4-5 KASIM 2023

‘BAŞROLDE BALIK’

‘BODRUM’DA SARI YAZ –Başrolde Balık’ etkinliği yerel kültürdeki balık lezzetlerini, doğal güzelliklerini, balıkçılık yaşamını ve global değerlerini ön plana çıkarıyor.

İki gün boyunca Aktur Arasta Bitez’de devam edecek gastronomi, kültür ve sanatla iç içe geçen etkinlikler heyecan vadediyor.

‘Bodrum’da Sarı Yaz’ etkinliği kapsamında gastronomi, tarih, doğa ve sanatın başrolde olduğu; alanında önemli isimlerin eşilk edeceği edeceği etkinliklerin yanı sıra Bodrum’lu 20 işletme, 30 yerel üretici de birbirinden farklı içerikte menü ve programlar ortaya koyuyor.

Sarı Yaz’da balık bereketinden Bodrum’un yerel kültüründeki balıkçılığa, denizlerimizin geleceğinden mutfakta atıksız israfsız balık temasıyla Aktur Arasta Bitez’de iki gün boyunca konuşmalar, lezzet deneyimleri ve tadımlar gerçekleşiyor.

Bitez Aktur Arasta’da iki gün boyunca yerel üreticilerin tezgahları, yerel markaların ürünleri, şeflerin süprizleri, global markaların etkinlikleri, Bodrum yemek kültürüne ait sohbet ve tadımlar ana programı oluşturuyor.

Bodrum balıkçılığı ile ilgili konuşmalar, ünlü balık restoranlarının özel lezzetlerinin sunulduğu gurme kisoklar, açık mutfakta sürpriz tarifleri ile son yazın tadını hep birlikte çıkaracağız.

Tasting Bodrum’un iki günlük medya ve müzik sponsorluğunu ise Bodrum FM üstleniyor.

HER YIL SONBAHARDA ‘SARI YAZ’ ETKİNLİĞİ

Hip Creative Agency’nin 2018 yılından bu yana her yıl organize ettiği ‘Tasting Alaçatı’ ile yarattığı ‘konsept turizm’ anlayışı ile Tasting Bodrum da 2023 yılında, Bodrum’un mavi-yeşil doğasında, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve Bodrum’un en özel işletmelerinin ev sahipliğinde yapılmaya başladı.

Bodrum’da Sarı Yaz ‘Başrolde Balık’ etkinliği ise Türkiye’nin ilk balık temalı gastronomik etkinliği olarak literatürde yerini almaya hazırlanıyor.

Bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan ve tüm dünyada ve seyahat literatüründe gezginlerin ajandasına girmesi hedefleyen organizasyonun ilk’i bu yıl gerçekleşiyor.

Bodrum’un balıkçılığı, balık kültürü ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı misyon edinen ‘Bodrum’da Sarı Yaz -Başrolde Balık’ etkinliği her yıl değişen teması dünyadan ağırladığı misafirleri ile şeflerini ön plana çıkarmayı, geleneksel lezzetlerini ve gastronomik değerlerini korumayı amaçlıyor.

‘BODRUM’DA SARI YAZ’ BAŞROLDE BALIK ETKİNLİĞİNE KATILIM NASIL OLUYOR?

Sürpriz yemeklerin tadına bakmak, çok özel atölyeler deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Bodrum’un tadını doyasıya çıkarmak için 4-5 KASIM 2023’TE AKTUR ARASTA’DA bulunmak yeterli. Katılım herkese açık.

BODRUM SARI YAZ PROGRAMI

‘BAŞROLDE BALIK’

4-5 KASIM 2023

4 KASIM CUMARTESİ 2023

13.00-13.40 SARI YAZDA BALIK BEREKETİ

Moderatör şef Pelin Dumanlı ile

Mehmet Sarsılmaz-Balıkçı

*Nohutumuz Gopez, Kurufasulyemiz Kara İzmarit’

*Bodrum’un yakışıklı kalamarı hakkında bilinmeyenler?

İsmail Girgin-Bağarası Restoran İşletmecisi

*Garalı subye nedir? Nasıl pişirilir?

*Deli sarpa nasıl temizlenir?

Erman Aras –Bodrum Yadigarı

*Mandalinanın balık menülerindeki yeri

AÇIK MUTFAKTA

Seda Özgüçlü-Bitez Muhtarı

Dulkarı balığı adeti ve hikayesi

Balık pirinçlemesi yapımı

13.40 -14.40 DJ PERFROMANSLARI

14.00-14.30MÜZE SOHBETLERİ ‘BODRUM’UN YEREL KÜLTÜRÜNDE BALIKÇILIK’

Moderatör: Selen Cambazoğlu –Bodum Deniz Müzesi Müdürü

Aybike Erbaş – Sergi Küratörü Sanat Tarihçisi

Timuçin Binder – Antropolog, Deniz Tarihi Araştırmacısı

Muzaffer Cengiz –Eski Balıkçı ve Süngerci

14.30-15.15

BÖLGE BALIKÇILIĞININ DÜNYA AÇISINDAN ÖNEMİ

Barış Saylak – Muğla İl Tarım Müdürü

AÇIK MUTFAKTA

Türk somonu pişirme ve tadımı

15.20-15.50

DENİZCİLİK KÜLTÜRÜNDE ADAB-I MUAŞERET

Edhem Dirvana ve Yücel Köyağasıoğlu

16.00-16.30

KAZANAN BODRUM SULARI OLSUN!

Bireysel Sorumluluklarımız nedir, neler yapmalıyız?

Çağıl Toparlak Alkan – TURMEPA Öğrenme Programları Yönetmeni

17.00-18.00

DENİZLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN FARKINDA OLALIM

Savaş Karakaş ile İstilacı Balıklar Belgesel gösterimi ve Söyleşi /Sudaki İzler-Yapımcı

18.00 İSTİLACI BALIKLARLA SUSHI ANLATIMI VE TADIMI

Şef İbrahim Sarpkaya – Ramada Resort

20.00 PINAR SELİ – KONSER

5 KASIM PAZAR 2023

12.00-13.00 SLOW FOOD BODRUM’DAN ATIKSIZ MUTFAK

GİRİT USULÜ DOMATLI BALIK YAPIMI

Zehra Denizaslanı -Slow Food Bodrum Gönüllü Şefi

MUTFAKTA ATIKSIZ İSRAFSIZ BALIK NASIL BAŞARDIK?

Balık kafasından çorba ve Balık köftesi yapımı

Aslı Mutlu- Slow Food Bodrum Gönüllü Şefi

13.00 BU BALIĞIN EN İYİSİ NASIL PİŞİRİLİR?

Açık Mutfakta yemek yapımı ve anlatımı

PİŞİRME &ANLATIM& TADIM İKRAMI

Çağlar Bozçağa -ORFOZ ‘Deniz Kabuklularının bilinmeyenleri’

Rauf Can Erol –FENERCİ ‘Dülger Kavurma’

Ümmühan Girgin-BAĞARASI RESTORAN ‘En iyi çiğ balık nasıl yapılır?’

14.00

‘SON SÜNGERCİ ‘BELGESEL GÖSTERİMİ

Aksona Mehmet ve Savaş Karakaş ile söyleşi

DJ PERFROMANSLARI

SERGİLER:

  1. ŞAHİN ÜNAL

‘BODRUM’DA SARI YAZ –Başrolde Balık’ AKRİLİK BOYA SERGİSİ

BODRUM’UN YEREL KÜLTÜRÜNDE BALIKÇILIK FOTOĞRAF SERGİSİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ