SON HABERLER

Akıllıca para biriktirme yöntemleri

Para biriktirme yöntemleri, nasıl Para biriktirebilirim, Para biriktirme taktikleri, en iyi Para biriktirme yöntemleri

Hayatta her duruma hazırlıklı olmakta fayda vardır. Şimdiden, akıllıca para biriktirme yöntemlerini öğrenip uygularsanız, gelecek günlerde rahat edersiniz. Annemin sıkça söylediği bir söz var: ‘bu sağlığın hastalığın var, bu varlığın yokluğu var.’ Her şey bir anda değişebilir, o sebeple şimdi işler yolundayken para biriktirme yöntemleriyle birikim yapmak akıllıca olacaktır.

  • Elektrik faturasını en aza indirin

Elektrik faturalarınızın maliyeti haddinden fazla mı? Belki de elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimlerinde elektrikli aletlerinizi kullanıyorsunuz. Örneğin; bulaşık makinenizi gün içinde çalıştırmaktansa gece çalıştırın. Sadece elektriğin daha uygun fiyata olduğu vakitlerde elektrikli eşyalarınızı çalıştırsanız otomatik olarak yılda 200 TL hatta daha fazlasını bile kazanabilirsiniz. Eşyalarınızı yenilemeniz gerektiğinde mutlaka en az enerji harcayanını seçerek de bütçenizi sağlama almış olursunuz.

  • Hemen bir kumbara alın

Evet, çocukluğunuzdaki gibi bir kumbara; mutfağa ya da salona yerleştirin. Kazancınıza göre her gün 5-10 TL gibi veya daha fazlasını kumbaraya atma sözü verin ve sözünüzü tutun. Ay sonunda biriken paranızı, tıpkı çocukluktaki bankaya yatırın veya altın alın. Fark etmeden para biriktirme alışkanlığı kazanacaksınız.

  • Hesabınızı sıkı tutun

Kendinize bir defter edinin, her günün sonunda harcamalarınızı yazın ve kendinize notlar bırakın. Örneğin, “dışarıda kahve içmek güzeldi ama 10 TL vermek yerine evde de kahve yapabilirdim, çok daha ucuza keyif yaşardım.” yazabilirsiniz. Ne kadar para harcadığınızı, nelerden tasarruf edebileceğinizi bu sayede çok iyi görebilirsiniz. Dilerseniz notlarınızı akıllı telefondaki bir uygulamada tutabilirsiniz.

buyontemklecokpara14eylul-24

  • Limitlerinizi düşürün

Her geçen gün insanlar kredi kartı kullanımından vazgeçmekte ve var olan kartlarını iptal ettirmekteler. Eğer kredi kartlarınızı hayatınızdan çıkaramıyorsanız, hiç olmazsa limitlerini düşürün. Çünkü limitiniz ne kadar yüksek olursa hesapsız harcamalarınızın başınıza açacağı dert de o kadar fazla olur. Her günün sonunda harcamalarınızı defterde tutun; böylece kontrol altında tutarsınız.

  • Ucuz alışverişe dikkat edin

Kim istediğini ucuza varken pahalıya almak ister ki… Ama bu ucuzundan alışveriş alışkanlığı kişinin bütçesini sarsacak kadar savurganlığa gidebilmekte ve kişi hiç farkına varmamaktadır. Her gördüğümüz ucuz ürünü ihtiyacımız olsa da olmasa da alırsak ki birçoğumuz öyle yapıyoruz, düşünsenize aylık hesaplamalarda ne çok parayı ucuz diye aldığımız ürünlere harcamış oluyoruz. Ucuz alışveriş uğruna ipin ucunu kaçırıyoruz. Alışverişlerimizi ucuzluğu değil, ihtiyacımızı baz alarak yaparsak bu vesileyle oluşabilecek fazla harcamaların da önüne geçmiş oluruz. Bu sayede cüzdanınızda kalan para ucuza aldığınız ürünlerden çok daha fazla yüzünüzü güldürecektir.

  • Toptan alışveriş yapabilirsiniz

Özellikle çok kullanılan bazı ürünleri toptan almakta fayda var. Örneğin; Kağıt havlu, tuvalet kağıdı, çocuk bezi gibi ürünleri topluca almak her zaman için ekonomiktir. Böylece avantajlı olmuş olursunuz.

  • Emlak verginizi kontrol edin

Komşularınızın ne kadar emlak vergisi ödediğini öğrenin. Eğer eviniz küçükse ve ödediğiniz vergiler çok yüksekse derhal müdahale edin. Neden olmasın, kontrol etmenizde ne zarar olabilir? Her yıl ödediğimiz emlak vergisi cidden evimiz için uygun mu, fazla mı veriyoruz, eksik mi? Emlak verginizde yapacağınız bilinçli ödemeyle yılda ne kadar kâr ettiğinizi göreceksiniz. Herhangi bir sorun yoksa ve ödemeniz gereken miktarı ödüyor olduğunuzu anlamış olsanız dahi böyle bir kontrol size hiçbir şey kaybettirmez. Para biriktirme yöntemlerini öğrendiniz, şimdi birikim yapma zamanıdır!

buyontemklecokpara14eylul-29

Para biriktirme ve borçlardan kurtulma için aşağıdaki haberlerimizi mutlaka okuyun:

Para sıkıntısını gideren yöntemler

Para sıkıntısından kurtulmak

Daha az para harcamanın yolları

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ