Erdoğan: Deprem konutları için yarın temel atmaya başlıyoruz

Depremzedeler için kalıcı konutları 1 yıl içinde tamamlamak istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de yarın temel atmaya başlıyoruz” dedi.

Erdoğan: Deprem konutları için yarın temel atmaya başlıyoruz

Cumhur İttifakı’nın adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star TV’nin ortak canlı yayınına katıldı.

11 ilde yıkıma yol açan depremlerde evleri yıkılanlar için yeni konutlar yapılacağını belirten Erdoğan, “Özellikle enkazların süratle kaldırılması ve diğer taraftan çadır kentler konteyner kentler bir diğer taraftan prefabrikler. Şimdi de yarın temel atmaya başlıyoruz. Bu kalıcı konutların, söz verdiğimiz gibi inşallah 1 yıl içinde bitirmeye Rabbim bizi muvaffak eylesin. Bu ölçüde bir yıkımın karşısında Türkiye’den daha hızlı refleks gösterecek, harekete geçecek bir ülke yok. Çünkü geçmişte de bunun imtihanlarını başarılı şekilde verdik” diye konuştu.

‘1364 ŞÜPHELİDEN 302’Sİ TUTUKLANDI’

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar hakkındaki soru üzerine Erdoğan, “1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Bu arada 302 şüpheli tutuklandı ve 466 şüpheli adli kontrol altına alındı. 312 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 4’ünün yurt dışında olduğu, 64’ünün de öldüğü tespit edildi. Tutuklanan 302 kişiden 106’sı müteahhit, 163 kişi yapı sorumlusu, 15 şüpheli yapı sahibi ve 18 şüpheli de binada değişiklik yapan kişi. Adli kontrol altındaki 466 şüphelinin 85’i müteahhit, 294’ü yapı sorumlusu, 56’sı yapı sahibi ve 31’i de bina da değişiklik yapan kişiler. Sürecin her aşamasının yakın takipçisi olacağız” yanıtını verdi.

“Toplam 40 bin 104 afet konutu ve 6 bin 223 köy evinin de ihalesi yapıldı” diyen Erdoğan, “Böylelikle afet bölgelerinde toplamda 46 bin 327 afet konutu ve köy evinin yapım süreci başladı. İnşallah 11 ilimizde, 1 yıl içerisinde 319 bin, toplamda 650 bin konutu inşa ederek hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yarın ziyaret edeceğimiz Kahramanmaraş’ta 8 bin 773 konutumuzun temelini Devlet Bey’le birlikte atacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ