İYİ Parti Milletvekili Bodrum’da Cengiz Holding’e Ait Otel İnşaatını Sordu

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Bodrum’un Gölköy Mahallesi’nde devam eden otel inşaatı ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yazılı soru önergesi verdi. Ergun, özellikle özelleştirme kararının kesin olarak iptal edilmesine rağmen otel projesinin devam etmesi ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmasına gerek görülmemesi konularında açıklamalar istedi. Ayrıca, projenin yerel yönetimlerden, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve bölge halkından görüş alınıp alınmadığını da sordu.

İYİ Parti Milletvekili Bodrum’da Cengiz Holding’e Ait Otel İnşaatını Sordu

cennet koy bodrum

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Bodrum’un Gölköy Mahallesi Cennet Koyu Gökburun Mevkii’nde Cengiz Holding tarafından turistik tesis ve villa yapımı için hazineden satın alınan 700 dönümlük kamu arazisinde devam eden otel inşaatı hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yazılı soru önergesi verdi.

Ergun, önergesinde öncelikle 2010 yılında özelleştirilmesine karar verilen Cennet Koyu’nun, 2012 yılında yapılan bir ihale ile özel bir şirkete satıldığını ancak 2016 yılında Danıştay’ın kararıyla bu özelleştirme ve satış işleminin kesin olarak iptal edildiğini hatırlattı.

Ergun ayrıca, otel inşaatının planlarda orman olarak görünen, arkeolojik ve doğal sit alanları içeren bir bölgede yapıldığını ve kesinleşmiş mahkeme kararlarının uygulanmadığını ve yasal olarak koruma altında olmasına rağmen bu alanda otel projesinin yapılmak istendiğini vurguladı.

Ergun’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik soruları şunlardır:

  1. Bakanlığınızca Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmasına gerekli görülmemesi yönündeki kararınızın gerekçesi nedir? Çevre değerlerinin korunmasından daha elzem olan bir ekonomik politika mı benimsenmiştir ve gerekçesi nedir?
  2. Bakanlığınız, yerel yönetimlerden, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve bölge halkından proje ile ilgili görüş alınmış mıdır? Alındı ise bu görüşler nelerdir?
  3. Danıştay tarafından özelleştirme kararının ve satış ihalesinin kesin olarak iptal edilmesine rağmen, otel projesinin genişletilmesi talebi ile ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir çalışmanız mevcut mudur?


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ