Yahyalı’da şelale turizmi hedefi 1 milyon

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı, Derebağ ve Yeşilköy şelaleleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İlçe belediyesi, şelaleleri daha da çekici hale getirmek için çeşitli yatırımlar yapıyor.

Yahyalı’da şelale turizmi hedefi 1 milyon

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede 500 bin ziyaretçi hedefinin yakalandığını belirterek, “Dört mevsim ziyaretçi ağırlamak istiyoruz. Hedefimiz 1 milyon turiste ulaşmak” dedi.

Şelaleler dört mevsim ziyaretçi çekiyor

Yahyalı, Kayseri’nin kuzeyinde yer alan ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ilçe. İlçede yer alan Kapuzbaşı, Derebağ ve Yeşilköy şelaleleri, her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kapuzbaşı Şelalesi, Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri. 16 metre yükseklikten dökülen şelale, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görüyor.

Derebağ Şelalesi ise 12 metre yükseklikten dökülen, doğal güzelliği ile öne çıkan bir şelale. Yeşilköy Şelalesi ise 6 metre yükseklikten dökülen, daha küçük bir şelale.

resim2 23922625

Yatırımlarla ziyaretçi sayısı artıyor

Yahyalı Belediyesi, şelaleleri daha da çekici hale getirmek için çeşitli yatırımlar yapıyor. Yol, merdiven, otopark, çevre düzenlemesi, seyir terası, kameriye, mescit, tuvalet ve kamp alanı gibi yatırımlarla ziyaretçi sayısı artırılıyor.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede 500 bin ziyaretçi hedefinin yakalandığını belirterek, “Dört mevsim ziyaretçi ağırlamak istiyoruz. Hedefimiz 1 milyon turiste ulaşmak” dedi.

Turizmden esnaf da kazanıyor

Şelale turizminin ilçede ekonomiye de katkı sağladığını belirten Öztürk, “Turizmden ilçedeki esnafımız da kazanıyor. Bal, kiraz, kilim ve halı gibi ürünlerimizi pazarlama imkanı oluyor. Esnafımızı burada tutabilmenin gayreti ve kaygısındayız” dedi.

resim3 23922621

Diğer yatırımlar da devam edecek

Öztürk, bölgedeki turizmin gelişmesi için yapılan yatırımlara Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlığın da destek verdiğini ifade etti. Yatırımların devam edeceğini vurgulayan Öztürk, ilçeye cam seyir terası ve sallanan köprünün de yapılacağını sözlerine ekledi. (AA)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ