Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin için 3 Günlük Millî Yas İlan Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin için ülkede 3 günlük millî yas ilan ettiğini açıkladı. 21 Ekim Cumartesi gününe kadar bayraklar yarıya çekilecek. Karar, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılara Türkiye’nin verdiği tepkinin bir yansıması olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin için 3 Günlük Millî Yas İlan Etti

erdogan duyurdu 3 gunluk milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin için 3 Günlük Millî Yas İlan Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye’de Filistin için 3 günlük millî yas ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissettiğimizi ifade etti.

Cumhurbaşkanı, “Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir” dedi. Kararnamede, İsrail tarafından 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybeden ve yaralananlar için millî yas ilan edildiği belirtildi.

Kararnameye göre, 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya çekilecek. Bu, Türkiye’nin Filistin halkının yaşadığı acılara duyduğu derin üzüntüyü ve dayanışmayı gösteren bir adım olarak kabul ediliyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ