Muğla’da Turist Sayısı 3 Milyona Ulaştı

Muğla ve turistik ilçelerinde düzenlenen etkinlikler ve antik kentler, yabancı turist sayısını ocak-eylül döneminde 2 milyon 977 bin 427’ye taşıdı. Yabancı ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu İngilizler oluşturuyor. Vali İdris Akbıyık, turizm sektörünün yükselişte olduğunu ve yıl sonunda 3 milyon turist sayısını geçmeyi umduklarını belirtti.

Muğla’da Turist Sayısı 3 Milyona Ulaştı

AA 20231021 32471842 32471837 KULTUR VE SPOR TURIZMINE AGIRLIK VEREN MUGLA 3 MILYON TURIST HEDEFINE YAKLASTI

Muğla’da Turist Sayısı 3 Milyona Ulaştı

Muğla Valiliği tarafından açıklanan verilere göre, Muğla’da 2023 yılı ocak-eylül döneminde 2 milyon 977 bin 427 yabancı turist ağırlandı. İngiliz turistlerin sayısı 1 milyon 253 bin 679 ile ilk sırada yer alıyor.

Muğla, spor turizmi ve kültürel etkinliklerle de dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ulusal ve uluslararası yat yarışları, kano ve kürek şampiyonaları, yelken yarışları ve Ölüdeniz hava oyunları da turist sayısını artırıyor.

Vali İdris Akbıyık, turizm sezonunun hala sürdüğünü ve Muğla’nın sadece deniz, kum, güneş üçgeninden ibaret olmadığını vurguladı. Akbıyık, “Muğla, her yönüyle turizmin daha iyi olması için çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar 3 milyonu geçeceğimizi ümit ediyorum.” dedi.

Turizm işletmecileri ve acenteler, gelecek yıl için de programlar hazırlıyor. Vali Akbıyık, bölgede turizmin 12 aya yayılması için gerekli adımları attıklarını belirtti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ