Trabzonspor Kadıköy’de tarihi galibiyet peşinde

Trabzonspor, Süper Lig’de yarın Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Ezeli rakibini Kadıköy’de son olarak 26 yıl önce mağlup eden bordo mavililer, Abdullah Avcı’nın ikinci döneminde taraftarına 3 puan hediye etmek istiyor.

Trabzonspor Kadıköy’de tarihi galibiyet peşinde

trabzonspor kadikoyde tarihi galibiyet pesinde eweEpAQK

Trendyol Süper Lig’in 11. haftası Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesine sahne olacak. Ülker Stadyumu’nda yarın saat 19.00’da oynanacak müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek.

16 puanla ligin 6. sırasındaki Karadeniz ekibi, 30 puanla zirvenin sahibi Fenerbahçe karşısında zorlu bir müsabakaya çıkacak. Ligde 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe’nin serisi bozmak isteyen bordo-mavililerin ligde 10 maçta 5 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

İstikrarsız oyun ve puan kayıpları nedeniyle teknik direktör değişiminin yaşandığı bordo-mavili takım, ligin geri kalanında Abdullah Avcı önderliğinde başarı arıyor. Avcı’nın ikinci döneminde çıktığı 2 müsabakadan 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi, rakibinden 3 puan kopararak taraftarına 26 yıl sonra Kadıköy galibiyeti hediye etmek istiyor.

Bordo-mavililer, Kadıköy’den son olarak 1997-98 sezonunun 3. haftasında oynanan lig müsabakasında sahadan 3-1 galip ayrılmıştı. Sonrasında oynanan 25 karşılaşmada sahadan 13 mağlubiyet ve 12 beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 26 yıldır rakibini sahasında yenemedi.

SON ZAFERİ YILMAZ VURAL ALDI

Kadıköy’de son galibiyetin alındığı maçta Yılmaz Vural yönetimindeki Trabzonspor, Otto Baric yönetimindeki sarı-lacivertlileri 3-1 mağlup ederek coşkulu bir sevinç yaşamıştı. 26 yılda toplam 28 teknik adam değişikliği yaşayan Karadeniz temsilcisi, 15 farklı teknik direktörle çıktığı 25 maçtan galibiyet alamadı. Trabzonsporda 3 hafta önce yeniden göreve başlayan teknik direktör Abdullah Avcı, 26 yıl sonra rakibini evinde yenerek adını tarihe yazdırmak ve ikinci dönemindeki ilk zor sınavından başarıyla ayrılmayı hedefliyor.

Sarı-lacivertlilerle ligde 101. kez karşılaşacak olan bordo-mavili takım, rakibiyle geçen sezonun 34. haftasında Nenad Bjelica yönetiminde Kadıköy’de oynadığı müsabakadan 3-1 mağlup ayrılmıştı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçta 1 kez galip gelebilen Karadeniz ekibi, 3 maçtır konuk olduğu karşılaşmalardan galibiyet alamadı. Dış sahada istediği istikrarı yakalayamayan Trabzonspor, deplasman şanssızlığını da Kadıköy’de aşmak istiyor. (DHA)


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ