Bodrum Barosu: Yargıtay Kararı Anayasa’ya Aykırıdır

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Ş. Can Atalay başvurusunda verdiği ihlal kararı üzerine bugün aldığı “uymama” ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması şeklindeki kararı Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsü olduğunu söyleyen Bodrum Barosu Temsilcisi Avukat Onursal Özbek, ve avukatlar adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Bodrum Barosu: Yargıtay Kararı Anayasa’ya Aykırıdır

bodrumlu avukatlar bu karar anayasal duzene karsi acik bir baskaldiridir

Bodrum Barosu: Yargıtay Kararı Anayasa’ya Aykırıdır

Bodrum – Bodrum Barosu Temsilcisi Avukat Onursal Özbek ve bir grup avukat, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararını protesto etmek amacıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Yargıtay’ın Kararı Eleştirildi: Bodrum Barosu Temsilcisi Avukat Onursal Özbek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararına uymama ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını eleştirdi. Özbek, bu kararın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını yok saymak anlamına geldiğini ve ülkenin hukuk sistemine, hukukun üstünlüğü ilkesine ve Anayasa’ya bir başkaldırı olduğunu belirtti.

Anayasa Mahkemesi Kararı ve İhlal: Anayasa Mahkemesi, Hatay Milletvekili Av. Can Atalay’ın kişi hürriyeti ve güvenliği ile seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarının ihlal edildiğine dair karar almıştı. Bu kararla birlikte Atalay’ın yeniden yargılanması, mahkûmiyet hükmünün infazının durdurulması ve ceza infaz kurumundan tahliyesi öngörülmüştü.

Hukukun Üstünlüğüne Vurgu: Özbek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukukun üstünlüğü ilkesine dayandığını ve hukukun üstünlüğü ilkesinin tüm kamusal otoriteleri, kurumları, mahkemeleri ve vatandaşları bağladığını vurguladı. Bu nedenle, hiçbir kurum ve kuruluşun kendisini Anayasa’nın üstünde göremeyeceğini ifade etti.

Suç Duyurusu ve Mücadele Çağrısı: Bodrum Barosu Temsilcisi Avukat Onursal Özbek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında Anayasa’ya aykırı davrandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ayrıca, hukukun üstünlüğünü ve Anayasa’nın korunmasını sağlamak için mücadele edeceklerini belirtti.

Açıklamanın ardından avukatlar, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak eylemi sonlandırdılar.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ