Milas Zeytin Hasat Şenliği Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen 9. Milas Zeytin Hasat Şenliği, coşkulu bir kortej yürüyüşü ile başladı. Yöresel kıyafetli kadınlar, davul zurna çalan ekipler ve vatandaşlar, ilçe merkezindeki korteje katıldı. Şenlik, Atapark’taki açılış töreni ile devam etti, burada halk oyunları ekipleri yöresel oyunlar sergiledi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, zeytin ağaçlarının önemine dikkat çekerek Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretimindeki konumunu vurguladı. Muğla’da zeytinciliğin önemine değinen Akbıyık, çiftçilere teşekkür etti ve Hasat Şenliği’nin bereketli geçmesini diledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Milas zeytinyağının dünya mutfaklarında tanınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şenlik kapsamında temsili hasat, zeytinyağı sıkımı ve tadımı yapıldı, zeytin ve zeytinyağı ürünleri stantlarda sergilendi. Şenlik, yarın sona erecek.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Kortej Yürüyüşü İle Başladı

AA 20231111 32819271 32819269 MILAS 9 ZEYTIN HASAT SENLIGI BASLADI

Milas Zeytin Hasat Şenliği Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği, coşku dolu bir kortej yürüyüşü ile başladı. İlçe merkezinde gerçekleşen korteje, yöresel kıyafetli kadınlar, davul zurna çalan ekipler ve animasyon gösterileriyle birlikte vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kortejin ardından Atapark’ta düzenlenen açılış töreninde, halk oyunları ekipleri tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Törende konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, binlerce yıldır bu topraklarda kök salmış zeytin ağaçlarının önemine vurgu yaparak Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretimindeki uluslararası konumunu vurguladı. Akbıyık, Muğla’nın Türkiye’de zeytin ağacı sıralamasında dördüncü sırada bulunduğunu belirtti.

Muğla’da 40 binden fazla ailenin zeytincilikle geçimini sağladığını aktaran Vali Akbıyık, Milas zeytini ve zeytinyağının AB tescilleri ile önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. Zeytinciliğin ileri noktalara taşınabilmesi için önemli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Akbıyık, çiftçilere teşekkür ederek Hasat Şenliği’nin bol ve bereketli geçmesini diledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da şenliğe katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Milas zeytinyağının dünya mutfaklarında tanınmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Konuşmaların ardından Ekindere Mahallesi’nde bulunan bir zeytin bahçesinde temsili hasat, zeytinyağı sıkımı ve tadımı gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında, zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tanıtan stantlar da katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Milas Zeytin Hasat Şenliği yarın sona erecek.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ