Muğla İçin Fırtına ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla genelinde 25-26 Kasım tarihlerinde kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların ve ilgili kurumların olası sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Fırtınanın 26 Kasım akşamı etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Muğla İçin Fırtına ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

muglaya dikkat o gun gok gurultulu saganak geliyor mugla hava durumu hava durumu BBvP

Muğla İçin Fırtına ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Muğla, 24 Kasım 2023 – Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Muğla genelinde 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, vatandaşları olası risklere karşı tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Yağış ve Fırtına Beklentisi:

Yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım 2023 gece yarısından itibaren başlayacak olan yağışların, il genelinde kuvvetli, özellikle kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 25 Kasım Cumartesi sabahı saat 06.00’dan itibaren rüzgarın güney ve batı yönlerden fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Fırtınanın Etkisi ve Süresi:

26 Kasım Pazar günü saat 06.00’da yağışların etkisini kaybetmesi beklenirken, fırtınanın ise etkisini artırarak kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın saat 21.00’de etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Önlemler ve Uyarılar:

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşlara ve ilgili kurumlara, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olası risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor. Özellikle kıyı bölgelerde yaşayanlar ve deniz trafiği ile ilgilenenlerin ekstra dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ