Devre Mülk Dolandırıcılarına Operasyon: 12 Tutuklama ve Hapis Cezası İstemi

Devre Mülk Dolandırıcılarına Operasyon: 12 Tutuklama ve Hapis Cezası İstemi Muğla’nın Bodrum ilçelerinde 41 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 48 şüpheli gözaltına alındı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, geçtiğimiz yıl Eylül ayında devre mülk dolandırıcılığı ihbarlarına yönelik bir operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi […]

Devre Mülk Dolandırıcılarına Operasyon: 12 Tutuklama ve Hapis Cezası İstemi

devre mulk dolandiriciliginda 720 yila kadar hapis istemi 7471 dhaphoto1 1

Devre Mülk Dolandırıcılarına Operasyon: 12 Tutuklama ve Hapis Cezası İstemi

Muğla’nın Bodrum ilçelerinde 41 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 48 şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, geçtiğimiz yıl Eylül ayında devre mülk dolandırıcılığı ihbarlarına yönelik bir operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından takip edilen şüphelilerin, devre mülk ve konut ilanları üzerinden mülk sahiplerine piyasa değerinin üzerinde satış vaadiyle yaklaştıkları ve aldıkları komisyonlarla dolandırdıkları belirlendi.

Operasyon sonucunda, şüphelilerin ayrıca mağdurların cep telefonlarına kurdukları dijital bankacılık uygulamalarıyla yüklü miktarda kredi çekip kendi hesaplarına aktardıkları ve ardından uygulamayı silerek milyonlarca lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, geçen yıl Kasım ayında Eskişehir başta olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Samsun, Çanakkale, Afyonkarahisar, Kütahya, Antalya, Balıkesir, Edremit, Manisa’nın Akhisar, Muğla’nın Bodrum ilçelerinde 41 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 48 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 2 silah, uyuşturucu madde, cep telefonları, GSM sim kartları, devre mülk sahiplerinin isimlerinin bulunduğu listeler, not defterleri, ajandalar, dizüstü bilgisayarlar, flash bellekler ve çok sayıda evrak ele geçirildi.

Emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12’si ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Suç işlemek için örgüt kurma, yönetme ve üye olma’ suçlarından 7 şüpheli için 16 yıldan 48 yıla kadar, 3 şüpheli için 24 yıldan 72 yıla kadar, 3 şüpheli için 32 yıldan 96 yıla kadar, 2 şüpheli için 40 yıldan 120 yıla kadar, 2 şüpheli için 48 yıldan 144 yıla kadar, 1 şüpheli için 56 yıldan 168 yıla kadar, 3 şüpheli için 72 yıldan 216 yıla kadar, 1 şüpheli için 88 yıldan 264 yıla kadar, 1 şüpheli için 104 yıldan 312 yıla kadar, 1 şüpheli için 112 yıldan 336 yıla kadar, 8 şüpheli için 240 yıldan 720 yıla kadar ve 16 şüpheli için 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, şüphelilerin dolandırıcılık yöntemleri ve mağdurları seçme kriterlerine de yer verildi. Şüphelilerin mülk sahipler


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ