Menopoz deyip geçtiler, beyin tümörü olduğu ortaya çıktı

Doktorların menopoza girdiğini söylediği ancak aslında beyin tümörü olan bir kadının yaşadıkları dehşete düşürüyor.

Menopoz deyip geçtiler, beyin tümörü olduğu ortaya çıktı

menopoz deyip gectiler beyin tumoru oldugu ortaya cikti h6QR59k1

İngiltere’nin Sussex kentinde yaşayan 60 yaşındaki Karen Griffiths’e, semptomlarının yanlış bir şekilde menopozla ilişkilendirilmesinin ardından beyin tümörü teşhisi konuldu.

Griffiths, ilk olarak 2018 yılında kulağında, nabzıyla ritim tutan büyük bir çınlama duymaya başlayınca doktora gitti. Aynı sıralarda sabahları baş ağrıları da çekmeye, konuşma güçlüğü çekmeye ve düşünce akışını kaybetmeye başladı.

O dönem danıştığı doktor menopoz teşhisi koydu ancak aslında gerçek oldukça farklıydı. Eastbourne Bölge Genel Hastanesi’ne yapılan MRI taramasında Griffiths’te iyi huylu beyin tümörü olduğu ortaya çıktı.

MENOPOZLA BENZER SEMPTOMLAR

Üç yıldan fazla bir süredir semptomlardan ötürü acı çektiğini söyleyen kadın, bunların giderek kötüleştiğini kaydetti. Ayrıca menopoza girdiğini ve bunun baş ağrılarına, beyin bulanıklığına ve konsantrasyon güçlüğüne neden olabileceğinin çok iyi bilindiğini de belirtti. Ancak bu üçü aynı zamanda beyin tümörünün belirtileri de olabiliyor.

Griffiths, “İşler giderek kötüleşmesine rağmen semptomlarım uzun süre göz ardı edildi. Sonunda kendimi değersiz hissettim ve çok zaman kaybı yaşadığımı düşündüm.” dedi.

Teşhisin ardından beyin cerrahına giden kadın, ameliyat oldu. Cerrahlar tümörün tamamını çıkaramadı, bu da tümörün yeniden büyüme riski olduğu anlamına geliyor.

Ameliyattan sonra bile tümörün kalan yeri nedeniyle hâlâ geceleri nöbetler geçiriyor. Griffiths durumunun izlenmesi için düzenli MRI taramalarına girmeye devam ediyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ