Turistler Türkiye’de Ne Kadar Harcıyor Belli Oldu!

VİSA tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’yi ziyaret eden turistler ağırlıkla Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden geliyor. Her 10 turistten 4’ü 12 ay içinde Türkiye’ye yeniden gelmeyi planlıyor. Ödemelerini kartla yapan …

Turistler Türkiye’de Ne Kadar Harcıyor Belli Oldu!

turistler turkiyede ne kadar harciyor belli oldu XbtDFdmS

VİSA tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’yi ziyaret eden turistler ağırlıkla Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden geliyor. Her 10 turistten 4’ü 12 ay içinde Türkiye’ye yeniden gelmeyi planlıyor. Ödemelerini kartla yapan turistlerin yüzde 83’ü temassız ödeme yapmayı tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Türkiye en çok Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden seyahat edenler için cazip bir destinasyon. Her 10 yabancı turistten 4’ünün 12 ay içinde ülkemize yeniden gelmeyi planladığını ortaya koyan araştırmaya göre, lezzetli yemekler (yüzde54), bütçe dostu olma özelliği (yüzde42) ve cazip alışveriş imkanları (yüzde41) ülkemizi çekici kılan ana nedenler arasında yer alıyor. Türkiye’yi özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği de görülüyor.

ÖDEMELERDE KART VE TEMASSIZ İŞLEMLER

Araştırmaya göre turistlerin yüzde 57’si ödemelerini kartla yapmayı tercih ediyor. Turistlerin kart kullanımını tercih etmedeki başlıca sebepleri; kart kabulünün yaygınlığı, kartların ATM’lerde geçerliliği ve kişisel tercihe bağlı olarak kart kullanmaları şeklinde sıralanıyor. Kart kullananların yüzde83’ü ödemelerini temassız yapmayı tercih ediyor.

SEYAHAT BAŞINA 2 BİN 900 DOLAR

Yabancı turistler seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcıyor. Seyahat başına en yüksek harcamayı 4.015 dolar ile 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden aileler gerçekleştiriyor.

Kaynak : Halk TV


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ