“Bodrum’da Planlanan Güneş Enerji Santrali Projesi Halkı Aydınlatamadı”

“Bodrum’da Planlanan Güneş Enerji Santrali Projesi Halkı Aydınlatamadı” Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi Kavakderesi Mevkii’nde yapılması planlanan 20 hektarlık güneş enerji santrali (GES) ve enerji depolama tesisi projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliği gereğince düzenlenen toplantıda halkın karşılaştığı sorunları ortaya koydu. Toplantıya, çevreci gruplar, köylüler, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi, Bodrum Kent Konseyi, Muğla Çevre Patformu […]

“Bodrum’da Planlanan Güneş Enerji Santrali Projesi Halkı Aydınlatamadı”

Adsiz270

“Bodrum’da Planlanan Güneş Enerji Santrali Projesi Halkı Aydınlatamadı”

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi Kavakderesi Mevkii’nde yapılması planlanan 20 hektarlık güneş enerji santrali (GES) ve enerji depolama tesisi projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliği gereğince düzenlenen toplantıda halkın karşılaştığı sorunları ortaya koydu. Toplantıya, çevreci gruplar, köylüler, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi, Bodrum Kent Konseyi, Muğla Çevre Patformu ve Gümüşlük Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri katıldı.

Toplantının başında, ÇED raporunu hazırlayan firma yetkilisinin kısa bir sunumu yapıldı. Ancak, sunumun ardından köylüler ve çevreciler, projenin Bodrum yarımadasındaki son meranın tahrip edilmesi, hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerin mera alanını kaybetmesi gibi çeşitli olumsuzlukları gündeme getirerek şirket yetkililerine yöneltilen sorulara tatmin edici cevaplar alamadılar.

Köylüler, projenin hayvancılıkla geçinen köylülerin mera alanını ortadan kaldıracağını, sorulan sorulara yeterli yanıt alamadıklarını ifade ederek tepki gösterdiler. Projeye karşı çıkan köylülerden biri, “Proje gerçekleri yansıtmıyor, mera alanı bakın benim evimin 10 metre yanında” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hayvan yetiştiricisi Kadir Akkaya, köylerinin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını belirterek, “Bu projenin hayata geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu projeye evet demek Bodrum’un geleceğini yok etmek demek” dedi.

Toplantının sonunda GES şirketi yetkilisi Ercan Umut, çevreci ve köylülerin sorularına tatmin edici yanıtlar veremedi ve toplantıyı terk etti. Proje, çevreci gruplar ve köylüler arasında büyük bir tepkiye neden oldu.

Fotoğraf : Anter Haber


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ