Akbelen’de ekolojik kıyıma direnen kadınlara ödül

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Yılın Kadınları Ödülleri” töreni, Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi. Halk oylamasıyla seçilen, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barışa katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruş sergileyen kişilere verilen ödüller, 2023 yılında Türkiye ve dünyadan 13 kadın ve gruba takdim edildi. Sunuculuğunu Berna Laçin’in üstlendiği törende, Sanatçı Rojin’in şarkıları […]

Akbelen’de ekolojik kıyıma direnen kadınlara ödül

Esra Odul 1536x1152 1

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Yılın Kadınları Ödülleri” töreni, Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi. Halk oylamasıyla seçilen, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barışa katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruş sergileyen kişilere verilen ödüller, 2023 yılında Türkiye ve dünyadan 13 kadın ve gruba takdim edildi.

Sunuculuğunu Berna Laçin’in üstlendiği törende, Sanatçı Rojin’in şarkıları da etkinliği renklendirdi. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, konuşmasında etkinliğin umut veren bir gece olması temennisinde bulunarak, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Umarım 13, 23’leri de yapacağız. Bu ödül akşamında kadın hareketi, LGBTİ hareketi, çevre hareketi, emek hareketi, örgütlü toplum temsilcileri, aktivistler, gazeteciler ve yazarlar bir araya geliyor.” dedi.

Ödül töreninde, 2023 yılında öne çıkan başarıları, örgütlü itirazları, öncü çalışmaları ve kadın dayanışmasına verdikleri destek nedeniyle “Yılın Kadınları” seçilen isimler arasında, Akbelen’de ekolojik kıyıma direnen kadınlar adına Nejla Işık ve Deniz Gümüşel yer aldı. Nejla Işık adına ödülü, kızı Esra Işık aldı. Ödülleri, antropoloji, kültürel çalışmalar ve toplumsal cinsiyet üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay takdim etti.

Bu ödüller, öne çıkan kadınların çalışmalarını ve mücadelelerini onurlandırmak amacıyla düzenlenen bir etkinlik olarak dikkat çekti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ