Birçok İlde Orman Sınırları Değişiyor

Birçok İlde Orman Sınırları Değişiyor Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan bazı alanların orman sınırları değiştirilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, söz konusu alanlardan orman sınırları dışına çıkarılacak bölgeler belirlendi. Karara göre, orman sınırları dışına çıkarılan bu alanlardan, devletin hüküm ve […]

Birçok İlde Orman Sınırları Değişiyor

photo 2022 03 21 15.58.19 e1663317672848

Birçok İlde Orman Sınırları Değişiyor

Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan bazı alanların orman sınırları değiştirilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, söz konusu alanlardan orman sınırları dışına çıkarılacak bölgeler belirlendi.

Karara göre, orman sınırları dışına çıkarılan bu alanlardan, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’ye ait olan taşınmazlar arasından seçilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne orman tesis etmek amacıyla en az iki katı büyüklüğünde tahsis yapılacak.

Bu kararla, belirtilen illerdeki orman sınırları yeniden düzenlenerek, çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere tahsis edilecek yeni alanlar oluşturulacak.

Resmi Gazete


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ