Akbelen Ormanı Savunucularına Ağır Cezalar!

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi sakinleri, Akbelen Ormanı’nı, Yeniköy-Kemerköy Enerji şirketi tarafından açılacak maden ocağına karşı savunuyor. Ancak köylülerin doğaya ve ormanlarına sahip çıkma mücadelesi, izinsiz ormana giriş ve çadır kurma gerekçeleriyle ağır para cezaları ile karşılanıyor. Toplamda 40,189 TL’yi bulan cezalar, köylülerin kararlı mücadelesini zorlamayı amaçlıyor. Köylüler, verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ve toprakları için yaşam mücadelesine devam edeceklerini ifade ediyor.

Akbelen Ormanı Savunucularına Ağır Cezalar!

akbelenjpg sYL8r

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde, Akbelen Ormanı’nı korumak amacıyla mücadele eden köylülere, “izinsiz ormana girmek, afiş asmak ve çadır kurmak” gerekçeleriyle ağır para cezaları verildi. Toplamda 40,189 TL olan cezalar, köylülerin ormanlarını ve doğayı koruma çabalarına karşı atılmış adımlar olarak değerlendiriliyor.

25 Ocak’ta jandarmaya ifade vermeye çağrılan köylülerden Nejla Işık ve İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Hasan Yorulmaz başta olmak üzere birçok köylü, çeşitli bahanelerle cezalandırıldı. İzinsiz ormana giriş ve çadır kurma eylemleri nedeniyle her birine 40,189 TL para cezası kesildi. Ayrıca, çeşitli eylemlere katılan diğer köylülere de benzer gerekçelerle cezalar verildi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ