“Can Atalay’ın Vekilliği Düşürülmesini Protesto: ‘Hukuk Dışı Karara Karşı Duruyoruz!’”

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti. Bodrum Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan TİP üyeleri, ellerinde “Can Atalay ve Gezi tutsaklarına Özgürlük” pankartlarıyla eylem yaptı. TİP İlçe Başkanı Barkın Kurt’un da katıldığı eylemde, parti üyesi Ferdi Sepetçi tarafından basın açıklaması yapıldı. Sepetçi, açıklamasında, “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yurt dışında olması […]

“Can Atalay’ın Vekilliği Düşürülmesini Protesto: ‘Hukuk Dışı Karara Karşı Duruyoruz!’”

Adsiz3910

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Bodrum Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan TİP üyeleri, ellerinde “Can Atalay ve Gezi tutsaklarına Özgürlük” pankartlarıyla eylem yaptı. TİP İlçe Başkanı Barkın Kurt’un da katıldığı eylemde, parti üyesi Ferdi Sepetçi tarafından basın açıklaması yapıldı.

Sepetçi, açıklamasında, “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yurt dışında olması sebebiyle Yargıtay’ın Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hukuk dışı kararın, AKP Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından Meclis kürsüsünden okutularak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Hatay halkının iradesini yok sayan bir karara imza attığını” belirtti.

Sepetçi, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Gezi’nin en güzel çocuklarından biri olan Can Atalay, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde partimiz tarafından milletvekili adayı gösterilmiş ve Can’ın milletvekili olabileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Hatay halkı, iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçmiş ve Can’a milletvekili mazbatası verilmiştir. Meclis’te milletvekillerinin yemin etmek için kürsüye çağırıldığı esnada Can Atalay’ın adı ‘Hatay milletvekili’ olarak okunmuş ve Can Atalay partimiz tarafından Meclis Başkanlığı için aday gösterilmiştir. Can Atalay’ın Meclis Başkanlığına adaylığı kabul edilmiş, ayrıca Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Dolayısıyla, ortada Can Atalay’ın milletvekili sıfatı kazandığına dair hiçbir şüphe yoktur.”

Açıklamada devamında, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayarak hukuksuz bir tutum sergilediği belirtilmiş ve Türkiye’de anayasanın ortadan kalktığı iddia edilmiştir. Eylemde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bu hukuksuzluğa ortak olduğu vurgulanmış ve Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesi talep edilmiştir.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ