“Fidan Dikimi” Gezisinde Termik Santral Sürpriziyle Karşılaştı

Akbelen Ormanı’nda 740 Dönüm Alanı Katleden YK Enerji’nin Termik Santrali, İTÜ’nün Fidan Dikimi Gezisine Dahil Edildi. Öğrenciler, Reklam Malzemesi Yapılan Etkinliğe Tepki Gösterdi.

“Fidan Dikimi” Gezisinde Termik Santral Sürpriziyle Karşılaştı

fidandikun e1707017591448

İTÜ Öğrencileri, “Fidan Dikimi” Gezisinde Termik Santral Sürpriziyle Karşılaştı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen “Milas’ta 250. Yılda 250 Bin Fidan” etkinliği, öğrencileri Akbelen Ormanı’ndaki termik santral ile buluşturdu. Fidan dikimi yapılacak alan olarak belirtilen bölge, öğrencilerin şaşkınlığına neden oldu.*

Detaylar:

  • İTÜ Rektörlüğü, geçen hafta öğrencilere gönderdiği davette, “Milas’ta 250. Yılda 250 Bin Fidan” etkinliği düzenleyeceğini belirtti.
  • Etkinliğin detayları öğrencilere sadece fidan dikimi ile ilgili olarak iletilmişti.
  • Ancak, öğrenciler geziye katıldıklarında, YK Enerji’nin Akbelen Ormanı’nda faaliyet gösteren termik santralini ziyaret etti.
  • Şirket yetkilileri, öğrencilere termik santralin çevre dostu ve yeşil gelecek planları hakkında bilgiler verdi.
  • Öğrenciler, fidan dikimi yapılacak alanın ağaçların kesildiği bir bölge olduğunu fark ederek tepki gösterdi.
  • Rektör yardımcısı Mustafa Kumral, öğrencilerin tepkisine karşılık, organizasyonun başkası tarafından düzenlendiğini belirtti ve gelecekte benzer sorunların yaşanmayacağını söyledi.
  • Öğrenci kulüpleri ise ortak bir açıklama yaparak, doğa katliamı yapan şirketin etkinliğe dahil edilmesine karşı çıktıklarını ve İTÜ yönetiminin bu tür uygulamalara karşı olduklarını belirtti.

Bu gelişmeler, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin fidan dikimi etkinliğinin beklenmedik bir şekilde termik santral ziyaretiyle sonuçlanmasına dair öğrenci tepkilerini ortaya koymaktadır.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ