Muğla Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 19 Tutuklama

Muğla Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 19 Tutuklama Muğla merkezli olarak Çanakkale ve İstanbul’da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 21 şüpheliden 19’u tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Detaylar: Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, “bilişim yoluyla dolandırıcılık” suçlamasıyla gerçekleştirildi. Muğla Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, bir kişinin hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın çeşitli hesaplara […]

Muğla Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 19 Tutuklama

gozaltilar

Muğla Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 19 Tutuklama

Muğla merkezli olarak Çanakkale ve İstanbul’da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 21 şüpheliden 19’u tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Detaylar:

  • Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, “bilişim yoluyla dolandırıcılık” suçlamasıyla gerçekleştirildi.
  • Muğla Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, bir kişinin hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın çeşitli hesaplara gönderilmesi üzerine operasyon düzenledi.
  • Operasyonlar Muğla merkezli olarak Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleştirildi.
  • Aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı.
  • Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2’si kadın 19 zanlı “bilişim yoluyla dolandırıcılık” suçundan tutuklandı, 2 zanlı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
  • 2 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda yapılan vurgunun 55 milyon lira olduğu tespit edildi.
  • Dolandırıcılar, Türkmenistan uyruklu bir kadının doktor kimliği kullanarak, internet ve telefon yoluyla mağdurlara ulaşıp, ellerinde yüklü miktarda döviz olduğunu ve düşük fiyattan satmak istediklerini beyan ederek dolandırdılar.
  • Elde edilen paraların yurt dışına çıkarıldığı belirlendi.

Bu olayın ardında gerçekleşen operasyonla, dolandırıcılık şebekesinin faaliyetleri engellenmeye çalışılmaktadır.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ